Hamarosan újra megnyílnak a templomajtók Ausztriában

Sebastian Kurz miniszterelnök karanténenyhítésről szóló szerdai bejelentését követően az osztrák püspöki konferencia főtitkára, Peter Schipka is hivatalosan kihirdette, hogy Ausztriában május 15-től újra nyitva lesznek a plébániák és a templomok a hívek előtt.

Az osztrák kormányfő szavai szerint május közepétől intézkedéseket vezetnek be a karantén enyhítésére, amelynek részeként az egyházi szertartások is újraindulnak. A püspökök azonnal megkezdték a munkálatokat az újrakezdés előkészítésére, bár még meghatározásra vár a konkrét terv, amelyet a kormánnyal kell egyeztetniük – írja a Vatican News oldalán Somogyi Viktória

Sebastian Kurz pontosította, hogy az újranyitást fokozatosan valósítják meg, párhuzamosan a tesztek számának emelésével és a megelőzés érdekében előírt viselkedésformák szigorú szabályainak tiszteletben tartásával.

A helyreállító intézkedések tervezetének megvitatása mellett az egyházat is érintő vallási szertartások újraindításáról csütörtökön üléseznek az illetékesek. Ennek kapcsán az osztrák miniszterelnök háláját fejezte ki a vallási közösségeknek, hogy első perctől támogatták és betartották a kormány által hozott óvintézkedéseket. A Vatican News értesülései szerint annak megkönnyítése érdekében, hogy gördülékenyebben induljanak újra a március óta leállott intézmények, szervezetek, az osztrák kormány tagjai egy havi fizetésüket is felajánlják jótékonysági célokra. 

A teljes írás itt érhető el. 

Kiemelt képünkön a bécsi Szent István-székesegyház: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre