Indiában teljesen rendben van a házasságon belüli erőszak

Nem könnyű az élet egy hindu nacionalista férj mellett. Általánosítani nyilván nem szabad, de a mostani történetünk már a sokadik, ez pedig némi aggodalomra ad okot.

Indiában az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a hindu nacionalistákhoz köthető erőszakos esetek száma. Akár ha csak falubeliekről van szó, ha szomszédokról, esetleg családtagokról, ez a szélsőséges érzelmű – még az Indiában élő lakosság arányaihoz mérten is – népes réteg a verbális fenyegetésektől a kitagadásig, a száműzésig, a gyilkosságig is képes elmenni. Csupán vallási nézetkülönbségek miatt.

Orisza államban egy 2019-ben megtért Kasturi nevű keresztény nőt lassan egy éve ér sokszor erőszakosságba torkolló megkülönböztetés. Férje a megkeresztelkedése napjától kezdett vele erőszakosan bánni. Először csak verbálisan bántalmazta őt, később többször is előfordult, hogy napokra kizárta a házukból. Kasturi ilyenkor unokatestvére lakásába menekült, de rövidesen hazament, hiszen gyerekeiről muszáj volt gondoskodnia.

Idén év elején, január 19-én, mikor férje nem volt otthon,

Kasturi ellátogatott egy istentiszteletre, ám hazaérve a férje brutálisan megverte ezért.

Ezután a férfi közölte feleségével, hogy addig nem lépheti át a küszöböt, amíg meg nem tagadja keresztény hitét.

„Bár elhagytam a házamat és családomat, békében vagyok Jézus Krisztusban”– mesélte Kasturi az International Christian Concern munkatársának.

„Most félelem nélkül mehetek templomba minden vasárnap. Jézus Krisztust fogom követni az utolsó leheletemig.”

Kasturi jelenleg egy másik faluban próbálja újraépíteni életét. Új munkahelyet keres és lakást, amit kibérelhet. Egy helyet, amit előkészíthet gyerekei számára.

Kiemelt képünk forrása a Gospel Herald.

Iratkozzon fel hírlevelünkre