Megható: 100. születésnap a karanténban

A tegnapi nap folyamán egy megható videó került fel ez egyik közösségi oldalra, melyben unokái, dédunokái köszöntötték fel a századik születésnapját ünneplő családtagot. Az ünneplésbe a szomszédok és az egész lakóközösség bekapcsolódott, úgy, hogy közben nem kockáztatták egymás egészségét. Példamutató videó a közös ünneplésről.

A koronavírus-járvány miatt a családtagok körültekintően kerülték a személyes kapcsolattartás szeretteikkel. A köszöntés azonban nem maradt el, csak egy másik, rendhagyó módját választották az ünneplésnek. Összegyűltek a négyemeletes épület előtt, és Halász Judit Boldog születésnapot című slágerének közös eléneklésével köszöntötték az 1920 áprilisában született családtagot. A családi ünneplésbe az egész lakóközösség bekapcsolódott az erkélyekről, ablakokból. Végül pedig „közös” süteményezésre is sor került.

A felelősségteljes ünneplést Orbán Viktor miniszterelnök is megosztotta hivatalos Facebook-oldalán. Húsvétkor is szükség lesz erre a családi távolságtartásra ahhoz, hogy a járvány terjedése minél lassabban történhessen meg. Fontos, hogy idős hozzátartozóink a legnagyobb biztonságban lehessenek, ezért, ha tehetjük, ne látogassuk meg őket! 

Ami ma áldozatvállalás és lemondás, az holnap az egészséget jelentheti!

Drága Dédi!!! Boldog 100. Születésnapot!!!!Karanténos köszöntés!!

Gepostet von Krisztina Vozár am Mittwoch, 8. April 2020

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre