Ezért hiánycikk az élesztő!

Az elmúlt hetekben sokan tapasztalhattuk, hogy hiánycikk az élesztő. Számos háztartásban készülnek a húsvétra úgy, hogy nem tudják még, hogyan készül el az ünnepi kalács, hiszen a gondosan megtervezett heti egy bevásárlás során rendre üres polcokkal találkoztak. Sok helyen még felirat is figyelmeztet a hiányra, hogy ne az eladókat kérdezgessük. A dolog érdekessége, hogy a Budafoki élesztőgyár mindeközben teljes kapacitáson működik, vagyis a hiány a pánikvásárlások számlájára írható.

Teljes kapacitással gyárt és szállít a Budafoki élesztőgyár – derül ki a Facebookon kiadott közleményükből. A termelés tájékoztatásuk szerint  folyamatos műszakban zajlik, 24 órában, hétvégén és ünnepnapokon is. Akkor mégis mi lehet az oka annak, hogy folyamatos hiánnyal találkozik az egyszeri vásárló?

A probléma összetett, és egész Európára jellemző: a járvány miatt elsőként kapkodták el az élesztőt a boltok polcairól a vásárlók. Ez pedig pszichésen hat ránk: az üres készletek látványa újabb pánikvásárlást eredményez. A élesztőgyár szerint (kereskedelmi partnerek visszajelzései alapján) a boltok polcairól percek, órák alatt tűnik el az a mennyiség, ami eddig akár 1-2 hétre elegendő volt. Pedig ha mindenki csak annyit venne, amennyit ténylegesen felhasznál a közeljövőben, akkor nem lenne hiány.

Mikor lesz tehát élesztő a boltokban?

„Akkor, amikor a kedves új és régi fogyasztónk elhiszi, hogy mi továbbra is gyártunk, és holnap, holnapután és még azután is szállítunk élesztőt! Ezért nem kell dobozszámra vásárolni és fagyasztani, vagy feltalálni az otthoni élesztőszárítást, hiszen bármikor megvásárolhatjátok frissen akár a boltban, akár házhoz szállítással az arra szakosodott webáruházakból” – foglalja össze a tudnivalókat posztjában a budafoki üzem.

Tehát, kedves Vásárlók! Mindenki csak annyit vegyen, amennyit ténylegesen fel tud használni!

#annyitvegyélamennyitelhasználsz

Az utóbbi hetek nagy megpróbáltatás volt számunkra, igyekeztünk minden kommentre reagálni, és többszáz Messenger…

Gepostet von Budafoki élesztő am Montag, 6. April 2020