Lenyűgöző videó: helikopterről ad áldást a vírus idején egy magyar pap

A koronavírus-járvány a szociális válsággal küzdő Hondurasba is elérkezett. Ebben a közép-amerikai országban szolgál vatikáni diplomataként Pintér Gábor atya, aki az egész országot letargiában tartó karantén idején helikopteren szállt körbe, és osztott szentségi áldást a mélyen hívő lakosságnak.

Pintér Gábort a hirado.hu szólaltatta meg. A magyar pap három napon keresztül helikopter segítségével repülte körbe az országot, útjára pedig magával vitte a hondurasi emberek számára ikonikus Suyapai Szűz szobrát, valamint az oltáriszentséget. 

A helikopter alacsony magasságban repült el a települések fölött, hogy mindenki láthassa a szobrot és az eucharisztiát, s így erőt meríthessenek hitükből. Pintér Gábor a levegőből osztott áldást az embereknek. 

Mint elmondta, a szervezésbe bevonták az államelnököt, a hadsereg főparancsnokát, a légierő főparancsnokságát, a bíboros urat, a helyi püspököket, a helyi televíziókat és rádiókat. 

– Megható és lenyűgöző volt, egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ekkora hatást fog kiváltani országszerte. Kis csoportokban mindenhol, bármerre repültünk, az emberek kint álltak a háztetőkön, és díszített zászlókat, virágfonatokból készült szentképeket terítettek le, ahová csak tudtak, kendőkkel integettek – mondta el a Hirado.hu-nak. 

Az ország bíborosával közösen repülve, amikor lakott hely fölé értünk, akkor kinyitottuk a helikopter ajtajait és az emberek felé fordultunk. Közben magunkban imádkoztunk.

Pintér Gábor elmondása szerint

„az emberek eksztatikus állapotban fogadták az áldást”.

A katolikus pap hozzátette: „lenyűgöző volt, amit láttam. Az emberek azonnali reakciója fantasztikus volt, az a feszült várakozás és az az egyszerre kirobbanó öröm.

Sokan térdre borulva, összekulcsolt kézzel imádkozni kezdtek, mások az ég felé nyújtották ki kezeiket. Az ország nagy részének ez óriási vigasztalás és erőforrás volt.

Rengeteg helyről kaptunk visszajelzést, hogy a kisegyházakhoz, a szektákhoz tartozó emberek is kint voltak az erkélyeken ugyanúgy, mint a katolikusok”.

 

Az eseményről a Vatican News készített kisfilmet:

 

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Képek forrása: Pintér Gábor, hirado.hu.

Iratkozzon fel hírlevelünkre