Bezárva is nyitottan – online oktatóvideókkal jelentkezik a Magyarságkutató Intézet

„Az online felületeken közzétett oktatóvideók a koronavírus-járvány okozta kényszerű helyzetben egyre népszerűbbek. Érettségi Plusz című sorozatával a Magyarságkutató Intézet a digitális tanrend szerint zajló oktatásba kacsolódva segíti a diákokat az érettségire való felkészülésben" – olvassuk a Magyar Nemzet hétfői cikkében.

A járvány hazai megjelenését követően – a többszörösen összetett helyzetre reagálva – számos intézmény igyekszik átállni a digitálisan elérhető tartalmak készítésére. A Magyarságkutató Intézet azonban már eddig is komoly figyelmet fordított a telekommunikációs jelenlétre, sőt elmondható, hogy „az egyik legaktívabb a magyar kutatóintézetek között a közösségi média és más digitális platformok használatában”. Ebből következően persze a fiatalokra, illetve az érettségi előtt álló nagykamaszokra is képes kiemelten odafigyelni. Az MKI épp az utóbbiak támogatására hozta létre „Érettségi Plusz” című előadás-sorozatát, a történelem, valamint magyar nyelv és irodalom tantárgyakból történő hatékony felkészülés segítése érdekében.

Az oktatóvideók (pontosabban az előadás-sorozat) célja az iskolában megszerzett ismeretek összefoglalása és kiegészítése, valamint az, hogy a diákok átfogó képet kaphassanak az adott témakörről.

Dr. Borvendég Zsuzsanna, az Intézet tudományos munkatársa egyebek közt az 1956-os forradalom és szabadságharcot, valamint annak megtorlását mutatja be, Gulyás László tudományos tanácsadó az első világháborút lezáró békekötésekről, Köő Artúr tudományos segédmunkatárs pedig a nagy földrajzi felfedezésekről beszél előadásában – tudjuk meg.

Az Intézet – számottevő érdeklődés esetén – a következő években, vagyis a járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet elmúltával is folytathatja a projektet.

A cikk végén Dr. Horváth-Lugossy Gábor felidézi egy nemrég Böjte Csaba testvérrel történt beszélgetését, aki Ézsaiás próféta jövendölésére emlékeztetett: „Menj be kamrádba, én népem, s zárd magadra az ajtót! Rejtőzz el egy rövid időre, míg el nem múlik a harag.” – Most ezeket az időket éljük, és én büszke vagyok honfitársaimra. A magyar nép érti és fegyelmezetten viseli a helyzetet, betartja a kormány kéréseit, amely most idős szeretteink túlélésének záloga. Úgy érzem, napjainkban is példát mutatunk Európában – mondja a főigazgató.

Kincses Krisztina írását teljes terjedelmében ITT olvashatják el.

 

Kiemelt képünk forrása: mki.gov.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre