Hiteltelen javaslatokkal áll elő az ellenzék

Az ellenzék javaslatai hiteltelenek – reagált a Fidesz az ellenzéki pártok nyilatkozataira.

Mint írták: az ellenzéki pártok 2008-ban már megmutatták, hogyan kezelnék a válságot: megszorításokkal, adóemelésekkel, bércsökkentéssel és IMF-hitellel.

A Fidesz továbbra is támogatja a kormány járvánnyal és annak következményeivel kapcsolatos intézkedéseit, melynek középpontjában az emberi élet védelme, valamint a munkahelyek megvédése áll.

A kormánypárt kiáll a Járványügyi Alap létrehozása mellett és egyetértünk azzal, hogy a pártok is fizessenek be ebbe.

Előzmények:

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a kormány által bejelenteni tervezett mentőcsomagnál kétszer nagyobb segítségre van szükség a koronavírus-járvány miatt. Javaslataikat húsz pontban foglalták össze, amelyekben összefoglalták, ki mindenkinek kellene a kormánynak különböző nagyságú összegeket juttatnia, a munkahelyek megőrzése érdekében például azt kezdeményezik, az állam adjon bérkiegészítő támogatásokat a bajban lévő cégeknek.

Az ellenzéki politikus emellett javaslatot tett egy rezsimoratóriumra is, amelynek értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt nem lehetne kikapcsolni az alapvető közszolgáltatásokat.

Gyurcsány Ferenc az állami és önkormányzati cégeknek 400 milliárd forintos támogató programot sürgetett, míg az önkormányzatoknak 500 milliárd forintos többlettámogatást kért megnövekedett feladataik ellátására.

 

Forrás: MTI

Kiemelt képünk forrása: MTI/Kovács Attila