László Imre önmagával is ellentmondásba keveredett a védőfelszerelésekkel kapcsolatban

László Imre, Újbuda ellenzéki polgármestere a jelek szerint önmagával sem tud dűlőre jutni abban, hogy a koronavírus-védőfelszerelések biztosítása az önkormányzatok kötelessége, vagy az állam számlájára írható.

Újbuda hat ellenzéki párt által támogatott polgármestere, László Imre önellentmondásba keveredett két, a védőfelszerelések biztosításával kapcsolatos Facebook-bejegyzésében. Február 8-i posztjában félreérthetetlenül hangsúlyozta, hogy az egészségügyi eszközök biztosítása az önkormányzatok feladata.

„A kézfertőtlenítő, a szájmaszk és minden más az önkormányzat részéről nem a szívességtétel, hanem a kötelesség kategóriába tartozik” – írta.

A polgármester hozzátette azt is: kötelességük a pánikkeltés nélküli tájékoztatás és az alapellátás hatékonyabbá tétele.

Vasárnap.hu-grafika

„Az első egyeztetésen arról beszélgettünk, hogy az önkormányzatoknak alapvető feladata van az alapellátásban. Azok a betegeknek (sic! – a szerk.), akik akár az influenza A vírussal – azzal egészen biztosan, és reményeink szerint koronavírussal nem – az alapellátásnál jelentkeznek. Ennek figyelembe vételével arról beszélgettünk, mivel segíthetjük az alapellátás hatékonyabbá tételét, illetve, hogy meg tudjuk előzni ezáltal azt, hogy nagyobb körre terjedjen ki a fertőzés, mint ahogy spontán, beavatkozás nélkül ez bekövetkezne.”

A bejegyzés teljes terjedelmében ITT olvasható.

Ezt követően, március 28-án egy DK-s videóval jelentkezett a polgármester, melyben már azt állította, hogy

„minden megbetegedett egészségügyi dolgozóért a kormányt terheli a felelősség, hiszen nem látta el őket védőfelszereléssel”.

Ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy két háziorvosnál is kimutatták a koronavírus-fertőzést a fővárosban. A videóban elmondja, hogy – bizony – az ellenzék hetek óta beszél arról, hogy nagy bajok lesznek, ha az egészségügyben dolgozókat nem látják el megfelelő védőfelszereléssel. László Imre szerint ebben az esetben már a kormány hanyagságának eredménye a két megbetegedés, ugyanis az orvosok szerinte „alkalmatlan, valódi védelmet nem nyújtó maszkokat kaptak a kormánytól, vagy azt sem”.

Posztját egy, a március 8-i posztjának teljesen ellentmondó gondolattal zárja:

„Ez nem az önkormányzat feladata, hanem a mindenkori magyar kormányé”.

A teljes videó ITT nézhető meg.

Kiemelt képünkön László Imre. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre