Szent II. János Pál pápa, könyörögj velünk a járvány megszűnéséért!

A 15 évvel ezelőtt április 2-án elhunyt szent pápa közbenjárásával kérjük közösen Istentől a koronavírus-járvány végét!

Szükségünk van egymásra, hogy közösen, a Szent Pápa közbenjárásával kérjük az irgalmas Istent, hogy érjen véget a koronavírus-járvány – írja Stanisław Dziwisz bíboros a Katolicka Agencja Informacyjna lengyel hírügynökség oldalán. A bíboros arra hív bennünket, hogy április 2-án, csütörtökön – II. János Pál halálának 15. évfordulóján – 21.37-kor egyesüljünk egy közös imádságban, amelyben kérjük a szentéletű lengyel pápa közbenjárását a koronavírus-járvány megszűnéséért.

– Amikor 15 évvel ezelőtt Szent II. János Pál az Atya házába indult, Vatikánvárosban a Szent Péter téren, de a
világ minden táján a templomokban és a kápolnákban, a városok terein és az útszéli kereszteknél emberek
milliói virrasztottak. Utcáinkat és templomainkat imádkozó emberek halk suttogása töltötte be, akik ezekben a
napokban együtt akartak lenni, és akik lélekben egyesülni akartak a haldokló Pápával, hogy szeretetükkel
elkísérjék, és így fejezzék ki köszönetüket élete és életszentsége ajándékáért – emlékezik vissza Stanisław Dziwisz bíboros a Lengyel Katolikus Hírügynökség oldalán megjelent írásában.

– Ő tudta, hogy távozásakor hatalmas család veszi körül, ahogy egy édesapát is körbevesznek szerető gyermekei – tette hozzá a bíboros. A krakkói nyugalmazott érsek, amikor ma az üres Szent Péter térre néz, vagy amikor az „üres templomokat és kihalt utcákat” látja, az egységnek azokra a pillanataira emlékezik vissza. – A világ most is leállt, ahogy 15 évvel ezelőtt is… – mondta.

– Akkor úgy éreztük, hogy árvákká lettünk, de tudtuk erősíteni egymást és vigaszt keresni Istenben, aki az „élet
forrása”. Vajon ma képesek vagyunk – úgy, mint akkor – kitartani az egymás iránti kölcsönös szeretetben, közös
fájdalmaink és vágyakozásaink közepette is? Vajon képesek vagyunk együtt keresni a reményt és együtt erőt
meríteni az igazságból, mely akkor is valóságos és létező közösség, ha fizikailag nem találkozhatunk és
otthonaink ajtajai zárva maradnak? – teszi fel üzenetében a kérdést Szent II. János Pál pápa hajdani legközelebbi munkatársa.

– Arra kérlek benneteket Testvérek, hogy II. János Pálnak az Atya házába való hazatérése 15. évfordulóján újból gyűljünk össze körülötte. Nagyon kérlek benneteket,

senki se hiányozzon ebből az imaközösségből április 2-án, 21.37-kor.

Szálljon a magasba felajánló imádságunk – bátorít a bíboros.

Krakkó főpásztora azt javasolja, hogy imádkozzuk el az Isteni Irgalmasság felajánló imáját, ahogyan ezt a felajánlást ő maga is elvégezte nemrégiben a Łagiewniki szentélyben:

„Mindenható Istenünk, az emberiséget sújtó világjárvánnyal szemben megújuló buzgósággal újítjuk meg
Irgalmasságodnak való felajánlásunkat, amelyet Szent II. János Pál is megtett. Neked ajánljuk irgalmas Atyánk az egész világ és minden ember sorsát.

Alázatosan kérünk Téged: Áldd meg mindazokat, akik a betegek gyógyításán és az egészségesek fertőzés-megelőzésén fáradoznak. A betegségben érintetteknek adj mielőbbi gyógyulást, a karanténban élő embereknek türelmet, az elhunytakat pedig fogadd be atyai házadba. Az egészséges emberekben erősítsd az önmagukért és másokért vállalt felelősséget, hogy betartsák a szükséges korlátozásokat és a rászorulóknak segítséget nyújtsanak. Újítsd meg hitünket, hogy a nehéz időket Krisztussal, a Te Fiaddal éljük meg, aki érettünk emberré lett és minden nap velünk van. Áraszd ki Lelkedet nemzetünkre és az egész világra, hogy azok, akiket a betegség elleni küzdelem most egyesített, egyesüljenek a Te dicsőítésedben is, aki a világmindenség Teremtője vagy, és odaadóan küzdjenek a bűn vírusa ellen is, mely az emberi szívet teszi tönkre.

Örök Atya, Fiad fájdalmas szenvedéséért és feltámadásáért, irgalmazz nekünk és az egész világnak! Mária, Irgalmasság Anyja, imádkozz érettünk. Szent II. János Pál pápa, Szent Fausztina és Istennek minden szentjei, imádkozzatok érettünk! Ámen.”

(A szöveget lengyelből Schaffler Orsolya és Schaffler Ágnes fordította.)

Kiemelt képünkön Szent II. János Pál pápa szobra az avatóünnepség napján Szombathelyen, a Szent Kvirin Szalézi Plébánia és Rendház előtti téren 2016. december 21-én. MTI Fotó: Varga György

 

További olvasásra ajánlott írásunk:

„Legyetek derűsek, én is az vagyok”