Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Nagytemplom megrongált úrasztalát

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Református Nagytemplom úrasztalát, amelyet megrongált egy betörő – közölte az egyházközség kommunikációs referense kedden az MTI-vel.

Lucski Zsófia közleményében emlékeztet rá, hogy

hétfő este egy 30 éves férfi betört a Nagytemplomba.

A helyszínre elsőként érkező lelkipásztor, majd a rendőr azt látta, hogy az úrasztalánál imádkozik és a bibliából olvas a betörő, aki amikor észlelte, hogy már nincs egyedül,

ingerülten rongálni kezdte a Nagytemplom berendezését.

Mivel a Református Nagytemplom műemlék épület, az úrasztala és az egyik megsérült ajtó javításához restaurátor, asztalos, rézműves és lakatos munkáját is igénybe kell venni. A biztosító megkezdte a károk felmérését.

Mindent megtesznek azért, hogy április 5-én a 10 órakor kezdődő virágvasárnapi istentisztelet online közvetítésében semmilyen fennakadást ne okozzon a hétfői rongálás – írták az egyházközség közleményében.

MTI

Kiemelt kép: Letört kilincs a debreceni Református Nagytemplom ajtajánál 2020. március 31-én. Előző nap egy 30 éves férfi betört a templomba, imádkozni kezdett és a bibliából olvasott, majd a helyszínre érkező lelkipásztort és rendőrt észlelve ingerülten rongálni kezdte a berendezési tárgyakat, közte az úrasztalát, amelyet az április 5-i virágvasárnapi istentiszteletre helyreállítanak. – MTI/Czeglédi Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre