Gondoskodj a papodról a vírusjárvány idején!

Marton Zsolt váci püspök közleményben buzdítja az egyházmegye híveit, hogy ne feledkezzenek meg egyházi hozzájárulásaikról, mert ezek hiányában a plébániához tartozó egyházi alkalmazottak, illetve a pap és a plébánia alapköltségei sem fedezhetők. A vírusjárvány okozta helyzetben – jóllehet a hívek jelenléte nélkül – a papok ugyanúgy bemutatják a szentmisét. Az egyházi hozzájárulás befizetésével a katolikusok – a Biblia útmutatása alapján – kifejezik és megvallják, hogy az életükben Istené az első hely, valamint hogy az egyház aktív tagjai.

A hívő közösség felelős a papjaiért és plébániáiért! Az egyházközségek gondoskodásukkal fejezik ki, hogy fontos számukra egyházuk és papjaik. Ennek egészen konkrét megnyilvánulása a pénzbeli adakozás, amely nem valamiféle ráadás vagy zsebpénz a pap számára – ahogy sokan tévesen gondolják –, hanem ténylegesen a pap és munkatársai megélhetésének és a plébánia működésének biztosítéka – fogalmaz Marton Zsolt.

A váci püspök ezért arra kéri az egyházmegye híveit, hogy a jelenlegi helyzetben – a perselyezés hiányában –

átutalással segítsék helyi egyházközségük életét.

Akinek erre nincsen lehetőségük, a nyitott templomokban elhelyezett perselyekbe ugyanúgy bedobhaják hozzájárulásukat.

Az Úr titokzatos módon most még közelebb van hozzánk, mint amikor úgy gondoltuk, hogy a magunk erejéből is jól elboldogulunk. Őrá hagyatkozva, egymást segítve a bajban is erősek maradhatunk – zárja közleményét Marton Zsolt váci püspök.

Kiemelt képünket Kürtös Kata / Vasárnap.hu készítette.

További olvasásra ajánlott írásunk:

Nekünk mindig az evangéliumot kell hirdetni agresszivitás nélkül – Marton Zsolt püspök a Vasárnapnak