Ferenc pápa lelki immunerősítője

Ferenc pápa mindennapi Twitter-üzeneteiben is számos erőt adó gondolatot, imát oszt meg. Összegyűjtöttünk 10+1 gondolatot az elmúlt évekből, amelyek a járvány, a megpróbáltatások idején erősítik hitünket, reményünket és szeretetünket.

  1. Európának keresztény gyökerei vannak, és e gyökerek öntözgetése a kereszténység felelőssége. Csakhogy ezt a feladatot a szolgálat szellemében kell elvégeznünk, akárcsak a lábmosást.
  2. Nem szabad kategóriák szerint megítélni, ki a felebarátom és ki nem az. Legyél annak a fivérednek vagy nővérednek a felebarátja, akit nehézségben látsz!
  3. A szeretet nem romantika: a szeretet önfeláldozó, figyelmes, fáradságba kerül, a szeretet a szegények felé fordul, nagyobb öröme van abban, amit ad, mint amit kap. Másként semmi köze nincs ahhoz, amit keresztény szeretetnek nevezünk.
  4. Aki nem hisz Istenben, még viselkedhet jó vagy rossz emberként. A nem hívőknek a lelkiismeretüket kell követniük.
  5. Az együttélés művészet. Türelmet igénylő, de gyönyörű művészet, ami lenyűgöző. 
  6. A család egy nagy edzőterem az odaadás és a kölcsönös megbocsátás gyakorlására, ami nélkül semmilyen szeretet nem tud tartósan megmaradni. Önátadás és megbocsátás nélkül a szeretet nem marad meg, nem lesz tartós.
  7. A megváltás útja a kudarcok útja. Az utolsó, a kereszt kudarca egy botrány. De éppen itt győz a szeretet. És a történet, mely egy szeretetálommal kezdődik, a kudarcok történetével folytatódik, hogy aztán a szeretet győzelmével végződjön: ez Jézus keresztje. Nem szabad elfelejteni ezt az utat, mely egy nehéz út! Miként a miénk is!
  8. Egyedül ezek az evangéliumi tettek állnak ellen a halál pusztításának: egy gyengéd mozdulat, egy nagylelkű segítségnyújtás, a másik meghallgatására szánt idő, egy látogatás, egy jó szó, egy mosoly.
  9. A tetteken, nem pedig a szavakon keresztül szeretünk. A szó elszáll, ma még van, de holnap már nem lesz. A szeretet lényege az, hogy adunk, nem pedig az, hogy kapunk. Aki szeret, az ad dolgokat, életet, önmagát adja Istennek és másoknak.
  10. Mielőtt az ember törődne a világgal, ott van Isten fáradhatatlan törődése az emberrel és a világgal.

+1 Minden élet felbecsülhetetlen értékű, még a leggyengébb és a legvédtelenebb, a beteg, az öreg, a meg nem született és a szegény is, mind Isten teremtett világának mestermunkái, amelyeket a saját hasonlatosságára alkotott, és örök életre tervezett. Mind megérdemli a legnagyobb megbecsülést és tiszteletet.

 

Kiemelt kép: Facebook.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre