Megrázó videó a koronavírus egyik csatateréről

A skynews.com tette közzé azt a videót, amellyel az olaszországi Bergamo kórházába engedtek betekintést. Láthatjuk, hogyan zajlik ott a COVID-19 vírus elleni harc. Figyelem, a közel hat perces videó megrázó képsorokat is tartalmaz!

A kommentátor azzal kezdi a képsorokhoz fűzött gondolatait, hogy „itt az orvosok egy háborúban harcolnak, és vesztésre állnak”. Nem is csoda, hiszen az olasz város a koronavírus-járvány egyik epicentruma.

Megfeszített munkával dolgozik az egészségügyi csapat, hogy életeket menthessen, és valamiképpen megfékezze a vírust. Ahogy haladunk a videóban előre, egyre több betegen látunk lélegeztető maszkot is.

Senki nem volt felkészülve erre! 

Senki nem számított arra, hogy ilyen rövid idő alatt, ilyen rengeteg embert fertőz meg a járvány – folytatja az újságíró. Nyomatékosítja: ez nem olyan, mint a megfázás, ez egy igen komoly krónikus betegség, ami százak életét veszi el nap mint nap.

Ahogy a kamerával áthalad a termeken a stáb, mindenütt beteg embereket látni, akik közül sokan még csak a váróterembe jutottat be, mert annyira telítettek a kórtermek. 

A helyi dolgozók elrettentő példaként, még inkább figyelmeztetésként engedték be a tévéstábot, azért, hogy más nemzetek figyelmét felhívják arra: tegyenek meg mindent, hogy ne kerüljenek ilyen vagy hasonló helyzetbe.

Egy másik felszólaló orvos azt vallotta, hogy „élete és orvosi praxisa során még sosem volt ennyire stresszes szituációban. Már volt rá példa, hogy döntéseknél, sűrűbb intenzitású kezeléseknél átélt stresszt, de ehhez foghatót még nem tapasztalt soha”. Továbbá:

Ezen a ponton rájön az ember, hogy csak ő már nem elég.

A következő képsorok már a laborba visznek bennünket, ahol elvégzik a COVID-19 tesztek elemzését. Az itt használt eszközök, az itt dolgozó emberek soha nem látott intenzitással vesznek részt a harcban.

A videó végén arról a számbeli összegzésről beszél az riporter, amely rohamosan változik Olaszország tekintetében. Olaszországban végzik el Európa-szerte a legtöbb koronavírus-tesztet, hogy megállapítsák a fertőzöttek számát. Amikor a felvétel készül akkor jóformán fej-fej mellett volt a gyógyultak és az elhalálozottak száma.

Összegzésként leszögezhető, hogy a jelenlegi helyzethez hasonlót még senki nem látott. Az ott dolgozók apokaliptikus hangulatról beszélnek.

Az üzenet egyszerű: készüljünk fel!

 

 

Fotó: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre