Szünetelnek a református istentiszteletek is

A kormányzati intézkedésekkel összhangban a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége minden egyházi alkalom és istentisztelet szüneteltetését kéri a lelkipásztoroktól és a gyülekezetektől.

Ahogy felhívásukban is kérik, további intézkedésig minden egyházi alkalmat mondjanak le: istentiszteletet, áhítatot, jegyesoktatást, bibliaórát, konfirmáció-előkészítést, ifjúsági alkalmat, baba-mama kört, egyházi testületi üléseket (egyházmegyei tanács, közgyűlés, zsinati tanács, zsinat, presbiteri ülés), a gyülekezetekben esedékes canonica vizitációkat, presbiteri szövetségi és nőszövetségi alkalmakat, konferenciákat, továbbképzéseket, tanfolyamokat és egyéb csoportos foglalkozást, közösségi alkalmat.

Kérik, hogy a lelkészi hivatalokban tartsanak telefonügyeletet, az adminisztrációt pedig online intézzék az egyházközségek.

Kérik továbbá, hogy a temetési szertatásokon csak a szűk családi kör legyen jelen.

Azt ajánlják, hogy ne fogadjanak vendégeket és gyülekezetek a konferenciaközpontok.

A gyülekezetektől kérik, ha módjuk van rá, osszanak meg tagjaikkal elmélkedéseket és imádságokat. A hívőktől pedig, hogy tartsanak otthoni könyörgéseket és imádságokat, illetve a lelkészeket, hogy lássák el őket segítő anyagokkal.

Kérik a fiatalokat, hogy – akár a helyi önkormányzattal együttműködve, akár a gyülekezet szervezésében – segítsenek az idős gyülekezeti tagoknak a szükséges bevásárlásokban. A fiatal családokat pedig arra kérik, hogy segítsenek egymásnak gyermekeik megőrzésében.

A járvány következtében kialakult pánik miatt pedig hozzáteszik: a közösségi médiában csak megalapozott és igazolt információkat osszanak meg egymással, a különböző fórumokon tartózkodjanak a félelemkeltéstől és felelőtlen megnyilatkozásoktól- olvasható a reformatus.hu oldalon. 

Felhívják a figyelmet arra is, hogy az egészségügyi rendelkezéseket tartsák be.

Végül pedig arra kérik az egyház tagjait, hogy imádkozzanak a járvány megszűnéséért, a betegekért, az egészségügyi dolgozókért és a döntéshozókért.

A reformatus.hu oldalon minden reggel online áhítatot tartanak, továbbá vasárnap délelőtt online istentiszteleteket közvetítenek. A reformatus.hu oldalon pedig mindenről folyamatos tájékoztatást kaphatnak a hívők.

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: pixabay.com

Forrás: MTI, reformatus.hu

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre