Ultrahangon mutatnák meg magzatuk képét az abortuszt fontolgató nőknek

Utah Állam szenátusában, Salt Lake Cityben elfogadták azt a törvényjavaslatot, mely szerint minden nő végeztessen ultrahangvizsgálatot, mielőtt az abortusz mellett dönt. A javaslat vitája megosztotta a szenátorokat, de végül az életvédő oldal győzedelmeskedett.

Sem a republikánusok, sem a demokraták női szenátorai nem szavazták meg a törvénytervezetet, de az végül 16 a 7 ellenében meg lett szavazva – írja a fox13now.com. Jani Iwamoto, Salt Lake City demokrata szenátora a FOX 13 megkeresésre elmondta: „Ez a szavazás nem a demokratákról és a republikánusokról szólt, hanem a nők jogainak szakértői jelentették ki, hogy túl messzire mentünk.”
 
Deidre Henderson szenátorasszony javaslatot tett arra, hogy töröljék a vaginális ultrahangra vonatkozó tervezetet. Bevallása szerint ő maga életvédő, de úgy érzi, hogy a törvénytervezet túl messzire ment. A javaslat vitáján több szenátor is arról beszélt, hogy a „természet rendjébe gázol” a tervezet. A szenátor kiegészítése elnyerte a demokraták támogatását.
 
A demokrata Luz Escamilla szenátor kijelentette: „Támogatom azt, ami megállítja a kormányt abban, hogy valaki testébe betolakodjon”. Karen Mayne kisebbségvédő vezető szenátor kijelentette,:„elszomorítja, amikor egy nő élettörténetét fel kell tárnia mások előtt”. Felháborodását hangsúlyozta, hogy miért kell magyarázni azt, ha nem értenek egyet a döntéshozókkal.
 
Ezzel szemben Curt Bramble republikánus kiemelte, hogy a törvény nem kényszeríti a nőket az ultrahang megtekintésére, de egy lehetőséget ad számukra. „Ez a tervezet reményeink szerint a Legfelsőbb Bíróságra kerülhet majd, ahogy számos más életpárti törvénytervezet. Ha ez így lesz, az a helyes.”

Kathleen Riebe szenátor azt a kérdést vetette fel, hogy „ha egy férfi elmegy egy meddővé tételi beavatkozásra, meg kell-e néznie egy babákról szóló videót? Ez egy személyes döntés, amit mindenkinek egyedül kell meghoznia. Ha egy férfinak nem kell megtekintenie egy ilyen videót, akkor egy nőnek se kelljen!”.

Bramble szenátor kiemelte: 

Semmi sem bír erősebb hatással, mint ha megtekinted, hogy mi zajlik a testedben a saját kisbabáddal.

Fotó: unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre