Aki a zongorát szereti, március 29-én menjen a Müpába

Jakob Lindhagen és Sofia Nystrand koncertje indítja március 29-én a Piano Day, azaz zongora napja programjait a budapesti Müpában.

A Svédországot képviselő Jakob Lindhagen és Sofia Nystrand, művésznevén Vargkvint együtt találékony hangszerhasználók, akár éneklő fűrészt is bevetnek. Különleges koprodukcióval érkezik vaghy és Kertész Endre, akik most először állnak együtt színpadra közös produkcióban. Vághy Tamás és a számos formációból ismert csellóművész, Kertész Endre egymásra improvizálva töltik majd meg a Zászlóteret zenével – olvasható az intézmény közleményében.

A délutáni programok közül a zongorista-énekes Tom Adams első magyarországi koncertje áll legközelebb a popzenéhez. A magát zongorán kísérő, azt elektronikával színező Adams klasszikus könnyűzenei dalszerző-előadó, emlékezetes falzett hanggal.   

Az eseménysorozat a Fesztivál Színházban zárul egy német és egy olasz produkcióval. Először lép fel Magyarországon a CEEYS, Daniel Selke zongorista és Sebastian Selke csellista, majd Luca D’Alberto zongorista egy hegedűssel és egy csellistával ad filmzenés hangulatú kamarakoncertet.   

A zongora napját Nils Frahm hívta életre 2015-ben, Budapest negyedik alkalommal csatlakozik a kezdeményezéshez.

MTI

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre