Magyarországra látogathat Ferenc pápa

Magyarországra látogathat Ferenc pápa – számolt be az M1 aktuális csatorna Híradójában egy vatikáni tudósító Twitter-bejegyzésére hivatkozva. Az információ szerint a katolikus egyházfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárónapjára, szeptember 20-ra érkezhet Magyarországra. Az értesülést hivatalosan még nem erősítette meg a Vatikán, de az M1 más forrásból is úgy értesült, hogy ősszel várható a pápa magyarországi útja.

Áder János államfő február 14-én a Vatikánban a közmédiának nyilatkozva számolt be arról, hogy magyarországi látogatásra hívta Ferenc pápát a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából. A köztársasági elnök elmondta: azzal a szándékkal érkezett a Vatikánba, hogy meghívja és meggyőzze a Szentatyát, jöjjön el és vegyen részt a szeptember 13-20. között megrendezendő eucharisztikus világkongresszuson.

Az államfő érvei között szerepelt, hogy 100 éve vette fel Magyarország a diplomáciai kapcsolatot a Vatikánnal, és 30 esztendővel ezelőtt újították azt meg. Kitért arra is, hogy 25 éve nem járt katolikus egyházfő Magyarországon, utoljára Szent II. János Pál pápa látogatta meg hazánkat 1996-ban.

Áder János kiemelte a találkozón, hogy Ferenc pápa tavalyi csíksomlyói látogatása rendkívül sikeres volt a hívek körében, és biztos, hogy hasonló szeretettel fogadnák a magyarországi hívek is.

MTI

Kiemelt képünkön: Ferenc pápa kezet fog Áder János köztársasági elnökkel magánkönyvtárában a Vatikánban 2020. február 14-én. A római katolikus egyházfő négyszemközti audiencián fogadta a magyar államfőt.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre