Nem mind koronavírus, ami fénylik

Az ember már tüsszenteni se merészel majd pár hét múlva, vagy legalábbis erősen körülnéz előtte. De talán túlreagálom.

Koronavírusra gyanakodtak, ezért

“lefogtak a szomszédai egy nőt a Máramaros megyei Sztojkafalván, miután olaszországi útjáról hazatért, majd rosszul lett egy üzletben”.

Illetve hát konkrétan ráhívták a mentőt és a rendőrséget is szegény asszonyra nagy irgalmukban – a tűzoltókat vélhetően csak azért nem, mert végül az Istennek se sikerült őt felgyújtaniuk rendesen.

Elég kellemetlen élmény lehetett; nem kívánnánk ilyesmit senkinek.

Az ember ráadásul védekezni se különösebben tud ilyenkor, nem mondhatja, hogy engedjétek el az én hónaljamat, testvérek, nem vagyok koronavírusos, hiszen elméletileg simán lehet az, miért ne lehetne, sőt mire az egykor ismerős kezek durván betuszkolják őt a szirénázó rendőrautóba, talán már maga is szentül meg van győződve róla, hogy bizony ütközésig megérkezett belé a baj,

ő maga az ékkő és az elferdült kereszt és minden kazettás dolgok a koronavíruson,

talán egy kevés kolerát is felgerjeszt magában pszichés alapon a bankrabló illatú hátsó ülésen – de erről nem beszél, mivel váratlanul bevillan neki, hogy Jánosnak (szigorú tekintet, nagy éjszakai tévézések, bal hónalj) egy ideje pisztolya van.

Ha vírus érkezik, akkor nincsen többé lelked, se neved, se semmid, egy darab párolgó testté változol ilyenkor, gyanús testnyílásaid vannak csupán és agyba ültetett szirénád meg kedves szomszédaid.

Szóval nem tudom; a koronavírus persze létezik, és nagy problémák adódhatnak belőle – de azért ez a vörösen bimbózó karhatalmista lakossági ügybuzgalom keltene bennem némi riadalmat, ha szabad. Már tüsszenteni se merészelek majd pár hét múlva, vagy legalábbis erősen körülnézek előtte. De talán túlreagálom.

A nő egyébként jól van, ép és egészséges. A Máramaros Megyei Prefektúra pedig Facebook-bejegyzésben kérte az embereket, hogy őrizzék meg nyugalmukat – írja a Transindex.

J.T.

Kiemelt képünk forrása az Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre