KDNP: A magyarok élen jártak a kommunista diktatúra elleni küzdelemben

Kegyelettel emlékezünk a kommunizmus áldozatainak emléknapján mindazokra, akiknek életét így vagy úgy megnyomorította a vörös diktatúra – közölte kedden a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP).

Közleményükben úgy fogalmaznak: „idézzük emlékezetünkbe a rengeteg ártatlanul kioltott emberéletet! Gondoljunk a milliónyi meghurcolt, ellehetetlenített vagy elüldözött férfire és nőre, valamint a terror árnyékában élni kényszerülő családokra!” Mint kiemelték, a magyarok élen jártak a kommunista diktatúra elleni küzdelemben, így felelősségünk van abban is, hogy az elnyomó rezsim „örökségének” végleges elbontása mind a politikában, mind a közéletben egyszer s mindenkorra megtörténhessen.

„Meggyőződésünk, hogy csakis a hiteles kereszténydemokrata kormányzás adhat hiteles biztosítékot a szélsőségektől mentességre és megingathatatlan alapot a demokratikus értékrend megőrzésére. Mi azon szabadságszerető és hűséges hazafiak nyomdokain igyekszünk járni, akik mindig nemet mondtak az elnyomásra és igent az emberi méltóság megvédésére” – olvasható a kommunizmus áldozatainak emléknapján kiadott közleményben.

MTI