Legyen Magyarország századunk nagy nyertese!

Nem sokat adtak volna azért, hogy 2020-ban még itt leszünk – mármint azok, akik Trianonban igyekeztek megásni a sírunkat. Azért meg még kevesebbet, hogy száz esztendő elteltével, bár fájnak még a sebek, köszönjük, egész jól vagyunk, bizony jobban, mint sok akkori, vagy azóta környékünkre tévedő kárörvendő. S leszünk mi még a mainál sokkal jobban is! 

Orbán Viktor évértékelő beszédének elején arra gondoltam, igazabb nem is lehetne a Himnusz: megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt. A XX. század nagy vesztese volt Magyarország. 

A beszéd későbbi szakaszai alatt meg az ugrott be, amiért sokunk szíve dobban, amiért lélegzünk, felkelünk minden reggel s nekiveselkedünk a munkának:

a XXI. század nagy nyertese lehet Magyarország!

Az a kis sziget, amely még nem szakadt el a valódi értékektől, amely felismeri és tiszteli a rendet, amely felismeri a szükséget, s így bölcsen óvja a teremtett világot, kincsként tekint a megfogant életre, erős gazdaságot épít józan alapokon. Az a kicsiny nemzet, amely igazán otthon van a fantasztikus adottságokkal rendelkező Kárpát-medencében, amelynek leleményessége, kreativitása, élni akarása, szabadságszeretete legendás. Amelynek kultúrája párját ritkítja, amely – ezt már százszor bizonyította – nem csak széthúzni képes, de megfelelő időben összekapaszkodni is. 

S bár az új század első évtizede leginkább az elmulasztott lehetőségekről, a mélyrepülésről szólt, az elmúlt tíz év (javítandó hibái ellenére) megteremtette az alapokat a világraszóló sikerhez.

Ezen az úton kell továbbmennünk, mindent elkövetve, ami erőnkből telik, mert tényleg dzsungelbe vágtuk a fejszénket!

 

Vágvölgyi Gergely

 

Kiemelt képünkön Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2020. február 16-án.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre