Rétvári: Az ellenzék szerint az a baj a NAT-tal, hogy nem nemzetközi, hanem nemzeti

Rétvári Bence, a KDNP alelnöke Facebook-oldalán reagált Kunhalmi Ágnes (MSZP), az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke mai sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentéseire.

Most már legalább világosan látjuk, az MSZP-nek mi a legnagyobb baja a NAT-tal: hogy Nemzeti alaptanterv és nem Nemzetközi alaptanterv. Hogy épít a magyarságunkra, épít a kereszténységünkre, épít a családokra – írta bejegyzésében az államtitkár.

Most már látjuk, hogy az ellenzék szívesebben venné, ha a „modernség” egyik nyugat-európai fővárosából átküldenék e-mailen, mit kell oktatni, és akkor egyértelmű lenne, mihez kell igazodni, nem kellene gondolkodni semmin. Akkor jöhetne a nemzet helyett a bevándorlás, a család helyett a gender, a kereszténység helyett a fogyasztás, az értékmentesség. Csakhogy ez egy óriási tévedés lenne. A kereszténység és a magyarság ugyan alapjaiban ugyanaz évszázadok óta, de mégis minden korban meg tudott újulni, mindig sokat tudott jelenteni az adott kor emberének. Éppen ezért ezeket elhagyni óriási hiba – írta a posztban.

Önöknek ókonzervatív a science tantárgy bevezetése? Önöknek sérelempolitika a nemzeti összetartozás? Önöknek többletteher az óraszámok csökkentése? Önöknek túlzó központi beleszólás a szabadon alakítható tartalom 10 százalékról 20 százalékra duplázása? Önöknek pedagógusellenes a többszáz pedagógus által készített NAT, melyhez nyilvánosságra hozatala után ezer oldalnyi észrevételt küldtek gyakorló pedagógusok? Önöknek korszerűtlen a vitára indító, csapatmunkára épülő tanítás?

Önök lelkesen éneklik, hogy „és nemzetközivé lesz holnapra a világ!”, így cserélnék le a Nemzeti alaptantervet is Nemzetközi alaptantervre. Ideológiai csatatérré Önök tették a NAT-ot, nem mi, kereszténydemokraták – zárta a közösségi bejegyzést Rétvári Bence.

A sajtótájékoztatóról készült tudósítást itt olvashatják.

 

Kiemelt képünk forrása: Vasárnap.hu

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre