Budapesti repülőjáratokat kellett törölni a vihar miatt

Több Budapestet érintő repülőjáratot kellett törölni hétfőn az Európa-szerte viharos időjárás miatt - közölte a Budapest Airport Zrt. vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója.

 Valentínyi Katalin tájékoztatásában kiemelte: a Budapest Airport már a délelőtt tájékoztatta az utasokat, hogy a Nyugat- és Közép-Európa felett végigvonuló Ciara viharciklon miatt járattörlések és fennakadások várhatók a menetrendben. Hétfőn ez 11 járatpárt (indulót és érkezőt) érint. Azonban – mint kiemelte – a járattörléseket nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környezetében tapasztalható időjárás, hanem a célállomás repülőterének időjárása indokolja. Törölt járat esetén az utasokat arra kérik, hogy vegyék fel a kapcsolatot a légitársasággal.

Azt írta: jelenleg 32-35 csomós szél fúj a repülőtér környezetében, később délután azonban ennél erősebb, akár 47 csomós (körülbelül 90 kilométer/órás) erősségű szél várható. A szél iránya keresztirányú, majdnem teljesen merőleges a futópályákra – tette hozzá.

Jelenleg a budapesti repülőtér forgalma és a járatok kiszolgálása zökkenőmentes – közölte Valentínyi Katalin.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön az izraeli El Al légitársaság első, Budapest és Tel Aviv között közlekedő Boeing 787-9 Dreamliner típusú repülőgépe érkezik a Liszt Ferenc-repülőtérre 2019. november 18-án. MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre!