Megrajzolt érzékenyítés

El tudja képzelni, hogy az ikonikus TV Maci két fogmosás között elmagyarázná a gyerekeknek, miért jó dolog transzneműnek lenni? Vagy gondolt-e már arra, hogy a Magyar Népmesék legkisebb fiúja a fele királyság elnyerése után nővé operáltatja magát? 

Megvallom őszintén, nekem mindkét kérdésre egy határozott nem a válaszom.

Szerintem egy átlag amerikai állampolgár sem gondolta volna azt, hogy hazája egyik népszerű gyermekműsorának állandó vendégévé egy hobbiból nőnek öltöző homoszexuális válik.

Mert bizony – ahogy arra az amerikai konzervatív portál, a The Federalist is felhívja a figyelmet – a Szezám Utcába beköltözött az LMBTQ+ lobbi, és ha már ott van, jó nagy lakást is bérelt magának, hogy minden kisgyerek láthassa.

A Szezám Utca műsoraiból a kicsik eddig olyan dolgokat tanulhattak meg, mint a cipőkötés, vagy hogy fogat mosni minden nap érdemes, ezek mellé kényelmesen odaférkőzött az érzékenyítés is.

Elképesztő mikre nem képes az LMBTQ+ propaganda. Számomra még úgymond egy gentleman agreementnek számított a gyermekek békén hagyása. Mert ne legyenek kétségeink, a Szezám Utca nem a tiniket és a kamaszokat vonzza a képernyő elé, hanem a kisiskolás lányok és fiúk ülnek le a kanapéra, ha felcsendül a főcímdal.

De úgy látszik, nem számít a hal mérete, csak kapás legyen a progresszív oldalon. A gyermek meg olyan, mint a szivacs, felszívja azt, amit lát és hall, amit érzékel és amit érez. S most, hogy a Szezám Utca vendégszeretetét már Billy Porter, a nőnek öltöző férfi is élvezi, nem érheti meglepetés a szülőket, ha a kisfiú nőnek szeretne öltözni.

A haladó oldalon pedig zúg a tapsvihar, hogy a felvilágosult hétéves a szülei bigottsága ellenére is mer „bátor lenni”, és nőnek öltözni. Pont úgy fogják ünnepelni a Szezám Utca által agymosott kisfiút, ahogy a kommunisták ünnepelték Pavel Trofimovics Morozovot, aki feladta édesapját a szovjet hatóságoknak.

Íme, itt az újabb állomása a gyermekekért folytatott harcnak. Itthon az egyházi iskola jelent problémát néhány momentumosnak, és pár történelemtanár azt is kifogásolja, ha az egri várvédőket hősöknek kell nevezni, a tengerentúlon pedig a mesék világába igyekszik beslisszanni az érzékenyítés.

Csak a hazai haladóknak ne tetsszen meg az ötlet, és hagyják meg a meséket a gyerekeknek, az érzékenyítést pedig maguknak.

Kiss Adorján


 

Kiemelt képünk forrása: Unsplash.com

  • Svédasztalos szolidaritás
  • Csokinyuszi nélkül
Iratkozzon fel hírlevelünkre