A Gyurcsány-kormány megduplázta a villamos energia árát

Gyurcsány Ferenc kormányzása idején a duplájára emelkedett a villamos energia ára, miközben a saját cégének kedvezményt adott az áram árából – mondta Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus hangsúlyozta: amikor Gyurcsány Ferenc volt hatalmon, 15-ször emelték a rezsi árát, ugyanakkor a saját cégének, a Magyaróvári Timföldgyárnak hatóságilag biztosított áramvásárlási kedvezményt. Ezzel Gyurcsány Ferenc évente 1-2 milliárd forinttal növelte a saját cége bevételét és ugyanennyi veszteséget okozott a Magyar Villamos Műveknek.

A hiányt pedig a magyar embereknek kellett kifizetni sorozatos rezsiemelések formájában.

A politikus kitért arra is: Gyurcsány Ferenc a 90-es években zajlott rablóprivatizáció alatt több állami gyárhoz is hozzájutott áron alul. Ilyen volt a Magyaróvári Timföldgyár is, amelyet szocialista befolyással bíró anyósa segítségével szerzett meg. Apró Piroska, aki akkoriban lett a Magyar Hitelbank igazgatótanácsának tagja volt, intézte el Gyurcsány Ferencnek, hogy

700 millió forintos állami hitelt kapjon egy állami vállalat megvásárlásához, úgy, hogy ehhez mindössze 5 millió forint saját tőkével rendelkezett.

A fideszes képviselő szerint Gyurcsány Ferenc 2009-es bukása után minden jó érzésű ember arra számított, hogy ámokfutása után önkritikát gyakorol, és szakmát vált.

Mint fogalmazott, maguk sem gondolták, hogy 2020-ban Gyurcsány Ferenc lesz újra a baloldal vezére, ő irányítja majd újra a baloldali pártokat, értékeli a baloldali pártok tevékenységét.

MTI

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre