Online petíciót indít Jávor Benedek leváltásáért a Mindennapok Női Szemmel Egyesület

Online petíciót indít Jávor Benedek leváltásáért a Mindennapok Női Szemmel Egyesület az ellenzéki politikus Novák Katalinra, a Fidesz alelnökére tett „elfogadhatatlan kijelentése” miatt – jelentette be az egyesület elnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Király Nóra úgy fogalmazott:

Jávor Benedek a közösségi oldalán egy közéleti szereplőt, egy nőt, egy háromgyermekes családanyát olyan alpári, primitív módon sértett meg, ami elfogadhatatlan Magyarországon.

Jávor Benedek Karácsony Gergely megbízásából képviseli Budapestet, a budapestieket Brüsszelben – idézte fel Király Nóra, és

felszólította a főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal vonja vissza Jávor Benedek megbízatását. Ennek érdekében az egyesület a noiszem.hu honlapon online petíciót indít

– közölte.

Király Nóra azt mondta, hogy Jávor Benedek kijelentése az egyesületet – mint nőkkel, családokkal foglalkozó civil szervezetet – „mérhetetlen módon” felháborítja.

Egy férfi, egy közéleti szereplő nem engedhet meg magának ilyen, a magyar nőket sértő és megalázó mondatokat

– jelentette ki, ezért azt követelte, hogy Jávor Benedek lépjen vissza minden közéleti szerepvállalástól.

Úgy folytatta:

bízik benne, hogy a következő napokban, hetekben sokan aláírják majd a petíciót.

Azért, hogy „együtt, közösen erőt tudjunk mutatni és rá tudjuk venni Karácsony Gergelyt (…) arra, hogy ne vállaljon közös platformot olyanokkal, akik ilyen kijelentéseket tesznek nőkkel, édesanyákkal szemben” – összegzett.

Megbeszélés Silvio Berlusconi volt miniszterelnökkel – Kép Novák Katalin Facebook posztjából

Jávor Benedek Novák Katalin keddi római látogatása apropóján – amelyen a Fidesz külügyekért is felelős alelnökeként találkozott Silvio Berlusconival, a Fidesz testvérpártja, a Forza Italia elnökével – twitterüzenetében azt írta: imádkozik, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és Novák Katalin „nehogy véletlenül egy ungabungaparti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett”.

Az egyesület közölte: az online aláírásgyűjtés a peticiok.com oldalon is elérhető.

MTI 

Kiemelt kép: Jávor Benedek és Karácsony Gergely – Wikipedia

ELŐZMÉNYEK

Novák Katalin: Karácsony Gergely határolódjon el Jávor Benedek mocskolódó kijelentésétől!

Iratkozzon fel hírlevelünkre