„Minden gyermek Isten ajándéka” – A kései abortuszok tilalmára szólított fel az amerikai elnök

A kései abortuszok ellen emelte fel hangját Donald Trump amerikai elnök évértékelő beszédében. Mint fogalmazott, mindegy, hogy republikánusok, demokraták vagy függetlenek vagyunk, abban mindnyájan egyet kell értenünk, hogy minden emberi élet Isten megszentelt ajándéka.

Donald Trump amerikai elnök kedden a kongresszus két háza előtt tartott évértékelő beszédet, melyben sok más téma mellett kitért az abortuszokra is. – Szeretném felkérni ma este a kongresszusi tagokat egy olyan jogszabály megalkotására, amely végre megtiltaná a kisbabák kései abortálását – fogalmazott, hozzátéve, hogy akár republikánusok, demokraták vagy függetlenek vagyunk, abban mindnyájan egyet kell értenünk, hogy minden emberi élet Isten megszentelt ajándéka. 

A Lifenews.com az elnök szavai nyomán emlékeztetett: Amerikában évente több ezer babát abortálnak legálisan a terhesség kései szakaszában. A Guttmacher Kutatóközpont 2014-ben adott ki riasztó adatokat: abban az évben 926 200 terhességmegszakítás történt az országban. Ha ezeknek csak egy százaléka kései abortusz, az azt jelenti, hogy potenciálisan évi 9000 olyan gyermeket abortálnak, akik életéért orvosok küzdenének, ha más körülmények között – koraszülöttként – érkeznének a világra.

Az igazság pedig az, hogy sokszor a kései abortusznak

nincs komoly indikációja.

Diana Greene Foster egyetemi kutató még 2013-ban adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, a felmérések azt támasztják alá: a kései abortusz kérelmei között a legritkább esetben szerepel életveszély vagy a magzat fejlődési rendellenessége. – Nagyon keveset tudunk ezekről az esetekről – tette hozzá.

Ron Fitzsimmons, aki korábban egy abortuszpárti szervezet elnöke volt, már 1997-ben beszélt a kései terhességmegszakítások gyakoriságáról. A New York Timesnak nyilatkozva bevallotta, hazudott az Egyesült Államok Kongresszusának, amikor azt mondta, ritkák az ilyen beavatkozások. Fitzsimmons szerint a késői abortuszok sokkal gyakoribbak, mint az abortuszaktivisták elismerik, és nem ritka, hogy egészséges anyákról van szó, akiknek makkegészséges a meg nem született gyermeke is.

Martin Haskell, aki maga is végez terhességmegszakításokat, már egy 1993-as interjúban beszélt arról, hogy ezekben az esetekben csupán 20 százalék azoknak az aránya, akik genetikai problémákra hivatkozva kérik az abortuszt. Ez azt jelenti, hogy 80 százaléka ezeknek a babáknak teljesen egészséges – lenne, ha megszülethetne…

A terhességmegszakítással foglalkozó intézmények körében végzett amerikai felmérés sajnos azt mutatja, hogy a harmadik trimeszterben végzett beavatkozás „piaca” bővül: 2019-ben az Egyesült Államokban 143 olyan ismert létesítmény van, amelyben a 20. héttől fölfelé is elvégzik az abortuszt. A 28. héttől ez a szám jelentősen csökken: tíz éve még hat ilyen hely volt, míg ma már nyolc intézmény vállalja a beavatkozást.

Donald Trump: Amerika ismét tiszteletnek örvendő nemzet lett

Iratkozzon fel hírlevelünkre