FRISSÍTVE – Rendőrség: figyelmeztető lövéseket adtak le a röszkei határon a migránsok miatt

Egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni, a rendőrök megakadályozták őket; a szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le – közölte a rendőrség kedd reggel a honlapján.

Szabó Szilvia elmondta, az incidens fél hatkor történt, a migránsok az átkelő két oldalán közel egy időben próbáltak meg jogellenesen az ország területére bejutni. Az akkor még zárva lévő határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr három figyelmeztető lövést adott le.

A helyszínre irányított járőrök körülbelül hatvan migráns bejövetelét akadályozták meg, négy feltartóztattak, a területet pedig lezárták – tudatta a százados.
A röszkei közúti határátkelőhely nem üzemel, de az autópálya-határátkelőhelyen folyamatos a forgalom – közölte a szóvivő.

Röszke, 2020. január 28. A lezárt röszkei közúti átkelő 2020. január 28-án. Az átkelőnél hatvan határsértő próbált áttörni hajnalban, a rendőrök megakadályozták őket. MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A határsértők a magyar területen található határátkelőt éjszakára lezáró kapu mellett, a gyalogos és a gépjárműforgalmat elválasztó betonkordonon lévő drótkerítést rongálták meg. A kerítésoszlopokról több mint tízméteres szélességben szakították le a dróthálót – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A helyszínt délelőtt is egyenruhások őrizték, és az átkelőre folyamatosan érkeztek rendőrségi gépkocsik.

A reggeli órákban a rendőrség Röszke és Szeged között több ellenőrzőpontot is felállított, ahol minden járművet megállítottak, és átvizsgáltak.

MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre