Trump: minden új élet szeretetet hoz a világba

A kormányzat családbarát és életbarát amerikai nemzetért dolgozik – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Menet az életért nevű, családbarát és abortuszellenes rendezvényen, amelyen az amerikai történelemben elsőként vett részt hivatalban lévő elnök. A washingtoni kongresszus előtt rendezett menet több tízezernyi résztvevője kitörő tapssal és éljenzéssel fogadta az elnök rövid beszédét.

–  Nagy megtiszteltetés, hogy a történelemben az első amerikai elnök lehetek, aki részt vesz a Menet az életért rendezvényen – mondta Trump és hangsúlyozta, hogy a meg nem született gyermekeknek soha nem volt nagyobb védelmezőjük a Fehér Házban.

Az elnök kiemelte az emberi élet szentségét és méltóságát, és hangsúlyozta azt is: minden új élet szeretetet hoz a világba.

A Bibliát idézve úgy fogalmazott: minden ember csodálatosan van megalkotva.

Élesen bírálta és szélsőségesnek minősítette a demokrata párti politikusok abortuszt támogató álláspontját. Kijelentette:

Amikor az abortuszról van szó, a demokraták a legradikálisabb és legszélsőségesebb álláspontokat teszik magukévá, és ebben az országban ezt láttuk  tőlük évtizedeken keresztül.

Konkrét példákat is említett, köztük azt az Egyesült Államokban nagy vitát kiváltott virginiai törvényt, amely lehetővé teszi az abortuszt még a születés pillanatában is. Virginia államban demokrata párti többségű a helyi törvényhozás és demokrata párti politikus a kormányzó, Ralph Northam is. Trump kiemelte Northam szerepét, és kérdésbe fogalmazta véleményét: nem is tudom, mi történik ott?. Donald Trump leszögezte:

kormányzata sok intézkedést hozott a művi terhességmegszakítás gyakorlatának visszaszorítására.

Ezt illetően is konkrét példákat hozott fel: a többi között felidézte, hogy a kormányzat csökkentette az adófizetők pénzéből támogatott abortuszklinikáknak folyósított szövetségi támogatást. Aláhúzta, hogy jelentős személycserék történtek a szövetségi bírói karban és az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróságon is. A szövetségi bírók körében 187 új bírót neveztek ki, és a legfelsőbb bíróságon pedig Neil Gorsuch és Brett Kavanaugh személyében két új, konzervatívként számon tartott bírót neveztek ki.

A rendezvényen kormánytagok és a Fehér Ház tanácsadói mellett republikánus képviselők és szenátorok jelen voltak. Mike Pence alelnök, aki jelenleg a Vatikánban tartózkodik, videóüzenetben köszöntötte a menet résztvevőit.

Jeanne Mancini, a menet elnöke közleményben üdvözölte, hogy Donald Trump jelen volt a rendezvényen.

MTI

Kiemelt képünkön: Donald Trump amerikai elnök beszédet mond a Menet az életért nevű, családbarát és abortuszellenes rendezvényen Washingtonban 2020. január 24-én. Az amerikai történelemben elsőként vett részt hivatalban lévő elnök a Menet az életért demonstráción.
Fotó: MTI/EPA/Acaba/Pool/Yuri Gripas

Kapcsolódó írásunk:

Hatalmas tömegek gyülekeznek az élet menetére

Iratkozzon fel hírlevelünkre