Egy bátor amerikai

Justin Trudeau és Donald Trump – két elnök, két világ. Míg a kanadai vezető a liberális elit példaképeként tündököl, addig amerikai kollégája a konzervatívok táborát erősíti.

Ennél fogva mi sem természetesebb, mint az, hogy mindenki a saját értékei szerint választ olyan eseményeket, amelyeken részt kíván venni. Nincs is ezzel semmi probléma – Justin Trudeau szivárványos zászlót lengetve menetel Toronto utcáin, Donald Trump pedig jelezte: részt vesz a közelgő, legnagyobb amerikai abortuszellenes felvonuláson.

Demokráciák: Kanada és az Egyesült Államok is, az elnökök értékeik szerint priorizálnak. A szabad választás jogával élnek – a nagyobb probléma a mainstream sajtó hozzáállása.

Justin Trudeau jelenléte az aktuális kanadai LMBTQ+ fesztiválon címlapokra való, bátorságról és megértésről harsognak az újságírók, fáradhatatlanul járnak a tollak, melyek a kanadai liberális példaképet dicsőítik. Széles mosoly, tökéletes haj, villognak a vakuk, gratulációk bezsebelve, mindenki boldog.

Trudeau a pozitív kampány miatt, az LMBTQ+ közösség tagjai az elnöki jelenlétnek örülnek, az újságírók ezer és ezer megosztást generáló cikkeket alkottak és a multik is boldogok.

Ellenben Donald Trump, a konzervatív értékek védelmezőjeként bejelentette: első amerikai elnökként részt vesz a „March for Life” abortuszellenes meneten – és mindenki őrjöng.

A jól fizetett zsurnaliszták politikai manővert vizionálnak és kürtölik világgá a liberális elit üzenőfüzetein, a tengerentúli álcivil szervezetek tüntetéseket szerveznek a „bigott elnök jogsértő lépése” ellen.

Álszent, figyelemelterelő, maradi – záporoznak a firkászok papírra vetett nyilai az elnök felé. Kérdem én: ki a bátrabb akkor? A fotósok előtt illegő liberális Trudeau, vagy az életért és keresztény értékekért kiálló Trump?

Az sem zavarja a tengerentúli véleményvezéreket, hogyha ellentmondásba keverednek: hol álszent, az impeachmentet ködösítő Trumpról beszélnek, hol pedig egy múltba révedő, a progresszív értékeknek gátat vető nacionalistaként festik le.

Donald Trump helyesen cselekedett, mikor nyilvánosan is vállalta, hogy kiáll az újszülöttekért, szembe menve a mainstreammel. Az amerikai elnök egy bátor ember, bátrabb mint a liberális lapokat varázsszőnyegként használó liberális Aladdin, közismertebb nevén Justin Trudeau.

Mert a mai világban bizony az abortusz ellen tüntetni veszélyesebb, mint az LMBTQ+ közösség mellett hitet tenni. Trudeau és a szakmai stábja ezt pontosan tudja.

 

Kép forrása: Unsplash.com

'Fel a tetejéhez' gomb