Szabó Tünde: nélkülözhetetlen és példaértékű az MDSZ munkája

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nélkülözhetetlennek és példaértékűnek nevezte a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) munkáját, amelynek segítségével meg tudják szólítani a diákokat.

Az államtitkár az MDSZ szerdai tisztújító közgyűlésén megköszönte Balogh Gábor elnök és kollégái munkáját, hogy az ország minden részén elérik a fiatalokat.

Szabó Tünde kiemelte: az utánpótlás-nevelés nemzeti ügy, hiszen az egész ország érdeke, hogy a gyerekek mozgásgazdag életet éljenek. Ebben az életkorban kell eljuttatni őket a sportpályákra, mert a fiatalok ilyenkor a legaktívabbak.

„A felgyorsult, digitális világban még nagyobb a kihívás, hogy mi, sportvezetők megmutassuk nekik a helyes irányt” – mondta. Hozzátette:

közös felelősség, hogy a testnevelési órákon vagy a szabadidős tevékenységekben a fiatalokat rávezessék a mozgás, a sport szeretetére.

„Annak érdekében, hogy a gyerekek sportolni kezdjenek, nekünk kell versenyeznünk értük, meggyőzni őket. Éppen ezért

a kormány elkötelezett, hogy a jövőben is a szövetség segítségére legyen, nemcsak anyagilag, hanem létesítmények építésével”

– közölte Szabó Tünde. Kiemelte: a XXI. században nagyon fontos, hogy az edzéseken is megfelelő körülmények és infrastruktúra várja a sportolni vágyó fiatalokat, illetve hangsúlyozta az MDSZ kezdeményezésére tavaly rendezett Európai Diáksportnap jelentőségét.

„A sportra nevelésben fontosak a hazai világversenyek is, amelyek szintén a fiatalok megszólítását szolgálják, mint például a jelenleg Budapesten zajló vízilabda Európa-bajnokság”

– mondta Szabó Tünde.

Az MDSZ tisztújító közgyűlésén újabb négy évre elnöknek választották Balogh Gábort.

MTI

Nyitókép: Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség megválasztott elnöke és Tóth Zoltán megválasztott alelnök a Magyar Diáksport Szövetség tisztújító küldöttgyűlésén a Magyar Tudományos Akadémián 2020. január 22-én.
MTI/Kovács Tamás