„Az embereknek nagyobb szükségük van Krisztusra, mint bármire a világon”

A keresztények egységének megteremtéséhez kevés az emberi erőfeszítés, szükség van a szívből jövő, állhatatos imádságra – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ökumenikus imahét megnyitóján Budapesten, a Kálvin téri református templomban.

A bíboros a keresztények egységéért megrendezett programsorozat nyitó istentiszteletén felidézte: az utóbbi évtizedekben a keresztény felekezetek képviselői sokszor áttekintették közös történetüket. Gyakran és kölcsönösen szóltunk olyan emberi hibákról is, amelyek hozzájárultak a szakadások kialakulásához és elmélyüléséhez.

Már ezeknek a hibáknak a felismerése is magában hordozza a feladatot, hogy nagyobb szeretettel és megértéssel közeledjünk egymás felé – fogalmazott Erdő Péter.

Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke arról beszélt: az embereknek nagyobb szükségük van Krisztusra, mint bármire a világon. Ezért mi keresztények nem arra törekszünk, hogy egy-egy felekezeti vagy vallási vitát megnyerjünk egymás között vagy a körülöttünk lévő világban, hanem egyedül arra, hogy embereket nyerjünk meg Krisztusnak – mondta.   

MTI – Fotó: MTI/Bruzák Noémit

Iratkozzon fel hírlevelünkre