A Nők Lapja LMBT-érzékenyítése ellen szólalt fel a CitizenGo

A CitizenGo csapata petícióval üzen a Nők Lapja szerkesztőségének, hogy állítsa le a homoszexuális tartalmú írásokat, és fejezze be annak promotálását. Immáron 13 ezren írták alá a petíciót.

A CitizenGo nyílt levélben fordult a Centrál Médiacsoport Zrt. vezérigazgatójához, Varga Zoltánhoz, Vékási Andreához, a Nők Lapja főszerkesztőjéhez és a további felelős vezetőkhöz, melyben elkeseredésének ad hangot, hogy a Nők Lapja karácsonyi számában hirdetéssel támogatja a lap az azonos neműek gyermeknevelését és örökbefogadását. 

A petícióban találóan fogalmazták meg: „A gyermekek élete édesanyjuk és édesapjuk szerelméből fakad. Alapvető természetük szerint szükségük van anyára és apára is. Ha egy anya vagy apa bármilyen okból nem nevelheti gyermekét, a gyermek hiányt él át. Ha különböző viszontagságok után a kislány vagy kisfiú örökbefogadására kerül sor, a számára legelőnyösebb olyan biztonságot nyújtó családba kerülni, ahol megtapasztalhatja az anyai és az apai szeretetet, megismerheti a férfi és a női mintát”.

A CitizenGo ezzel a petícióval az alapvető erkölcsi normákat kívánja védeni, a gyermekek iránti teljes felelősségre hívva fel a figyelmet. Ugyanakkor a petíció fókuszba helyezi, hogy az LMBT-kampány „legyél hangosabb a gyűlöletnél” reklámja tipikus: hiszen rögtön homofóbnak és gyűlölködőnek titulálják az olvasók jelentős részét is, de a társadalom túlnyomó többségét mindenképpen. A mostani aláírásgyűjtés ezekkel az érzékenyítésekkel és tiszteletlenségekkel szemben veszi fel a kesztyűt.

A CitizenGo ellen közben egy LMBT-lobbista írónő ellenpetíciót indított a szervezet oldalán, kérve a Nők Lapját arra, hogy továbbra is karolja fel a homoszexuális tartalmú írásokat, reklámokat. A CitizenGo törölte a felületéről ezt az indítványt, mivel úgy ítélte meg: közerkölcsöt sértő volt a petíció célja, és a felhasználási feltételeket is sértette. Nem sokkal később a szervezet több fenyegető és sértő üzenetet kapott – tudtuk meg a CitizenGo képviselőitől.

A CitizenGo továbbra is arra kér minden jóérzésű embert, hogy csatlakozzon a petíció aláírásához, ezzel is védve a gyerekeket, és felhívva a figyelmet arra, hogy egy szülőpár nem nő-nő vagy férfi-férfi „felállásban”, hanem nő és férfi egységet képező szövetségében teljesedik ki. 

Kiemelt képünk forrása: unsplash.com

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre