Leszel a barátom? – Most nem, bocsi!

Láttalak ma, vagy lehet, hogy nem is téged, csak valaki hozzád hasonlót, de nem is baj, amúgy is rohantam. Lehet, te is láttál engem, vagy az, aki hasonlít rád, de mindegy is, mindkettőtök elfordította a fejét.

Igen, én is szoktam rá gondolni, hogy felhívlak vagy rád írok, de aztán mégsem, mert mindig közbejön valami, aztán még az is, utána meg végiggondolom, hogy mit mondanál és már felesleges is, meg már nincs is kedvem hozzá.

Nem, én sem haragszom, rád már nem tudok. Csak az van, hogy annyi ideje várunk a másikra, hogy most már tök kínos lenne. Na meg az egóm sem engedi, nehogy már én menjek le kutyába, mikor te még abba sem veszel engem.

Igen, én is azt hittem, hogy tovább fog ez tartani, ez a pofon mindkettőnknek fájt, és a fülcsengéstől azóta se jutott szóhoz egyikünk se.

Amúgy meg ott a Facebook meg a Viber, bármikor írhatsz, max. nem válaszolok. Amire akarom, arra van időm, úgyhogy majd egyszer.

Szia – szia, mi újság? – semmi, velem sem – akkor jó: igen, én is ismerem ezt a mondókát, csak már nagyon unom, folyton ezt hallom mindenkitől. Gyerekként valahogy sokkal érdekesebbnek tűntek ezek a versikék.

Tudod, az idő pénz, a pénz pedig nagyon kell, úgyhogy inkább bocs, most én sem érek rá. De ha esetleg mégis kellene valami, mikor érsz rá leghamarabb? Mert hát ugye a szükség nagy úr és vétójoga van, még a legnagyobb csendben is.

Egyébként hallom, vagyis látom, van most valakid. Gondolom, most amúgy sem érsz rá nagyon. De azért majd szólj, ha mégis, hiszen azért vannak a jó barátok. Meg ha úgy alakul, akkor hozd el őt is, hadd nézzem már meg kivel jár az, aki nem is érdekel.

Láttam, a múltkor sikerült eljutnod arra a filmre, amit már régen terveztünk megnézni. Ugyan, semmi gond, én is láttam már. Nehéz lehet időt szakítani ilyesmire, ha másokkal van programod, meg persze állandóan dolgozol, ahogy a képeken is látszik, amiket közben csinálsz magadról.

Igen, igen, a múltkor azt is beszéltük, hogy majd bedobunk egy sört valamikor. Azóta is isszuk. A levét.

 

Kincses Edit

 

Kiemelt képünk forrása az unsplash.com.

Iratkozzon fel hírlevelünkre