Véget kell vetni a „börtönbiznisznek”!

A kormánypárti frakciók szerint is meg kell állítani a „börtönbizniszt", azt a jelenséget, hogy a fogva tartottak milliókat perelnek ki az államtól az általuk rossznak tartott börtönviszonyok miatt.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormánypártok egyetértenek az Orbán Viktor kormányfő múlt csütörtöki évkezdő sajtótájékoztatóján elmondottakkal, miszerint gyilkosok, gyermekgyilkosok, rablók, csalók, erőszaktevők az ügyvédjeik segítségével milliókat perelnek ki az államtól a börtönkörülményekre hivatkozva.

Ez a „börtönbiznisz” mára iparággá vált – mondta a frakciószóvivő, hozzátéve: bűnözők és ügyvédek gazdagodnak ezen, a rabok fejenként 6-10 millió forintra perlik az államot, és több ezer ilyen pert indítottak dörzsölt ügyvédek a Soros-hálózat segítségével.

Hangsúlyozta: a bűnözőknek nem pénzjutalom, hanem büntetés jár.

Nacsa Lőrinc kitért arra is, hogy Magyarországon a börtönkörülmények sokat javultak az elmúlt években, több férőhely és új börtönök épültek és épülnek. Hozzátette: várják a kormány ez irányú javaslatait, előterjesztését, amelyet a Fidesz- és a KDNP-frakció támogatni fog. Jelezte, a fogva tartás körülményeit a hazain kívül nemzetközi egyezmények is szabályozzák. Azt a keretrendszert szeretnék szabályozni, amely megakadályozza ezt a jelenséget.

A győri időközi választási kampányban a választók megvesztegetéséről szóló videófelvétel kapcsán Nacsa Lőrinc kérdésre válaszolva kijelentette: az nem a helyi kormánypártok akciója, ellenzéki provokációról van szó.

Az ellenzék a pénzért és hatalomért mindenre képes. Láttunk már ilyet. A győriek megérdemlik, hogy végre egy nyugodt, Győr jövőjéről szóló kampány folyjon – jelentette ki.

MTI – Fotó: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre!