Koncertek és fesztiválok, amiket a legjobban várunk 2020-ban

A 2020-as évben is a kulturális programok színes kavalkádja vár ránk. Világhírű zenészek, táncegyüttesek és cirkuszművészek érkeznek hazánkba, és a nemzetközi előadások mellett a hazai fesztiválok a magyar előadóművészek krémjét is elhozzák nekünk. Összegyűjtöttük az idei éve legizgalmasabb programjait.

Január 16. Maisky koncert

Január 16-án a Müpában Beethoven C-dúr hármasversenye és Mahler I. szimfóniája csendül fel, a koncertet pedig a világhírű Maisky család három tagja adja. Mischa Maisky játssza a csellószólamot, fia, Sascha a hegedűt és lánya, Lily a zongorát – amit Beethoven eredetileg Rudolf főhercegnek szánt.

Március 4. Orosz Cirkusz a jégen

Márciusban dupla előadással érkezik hozzánk a BOK csarnokba a világ első jégcirkusza. Az orosz társulat akrobaták, zsonglőrök, kötéltáncosok, műkorcsolyázók és bohócok által eleveníti meg a Diótörő, a Hókirálynő, az Alice Csodaországban, a Csipkerózsika, a Hamupipőke, és a Cirkuszhercegnő történeteit egy lélegzetelállító jégshow keretein belül.

Március 19. Santana koncert

Santana / Kép forrása: Wikipédia

Kilenc év után ismét visszatér Budapestre a tízszeres Grammy-díjas zenész. A Miraculous 2020 elnevezésű világkörüli turnéjával a két nagy sikerű lemezének, a jövőre 50 éves Abraxasnak, valamint a 2000-ben kiadott Supernaturalnak az évfordulóját is ünnepli.

Április 1. James Blunt koncert

A Papp László Sportarénát áprilisban megtöltik az érzelmek: James Blunt Budapestre érkezik. A 2019-ben kiadott „Once Upon A Mind” című hatodik stúdióalbumának dalait és legszebb zeneszámait hallhatjuk tavasszal az arénában.

James Blunt / Kép forrása: Wikipédia

Április 3-19. Budapesti Tavaszi Fesztivál

2020-ban 40. jubileumát ünnepli a Budapesti Tavaszi Fesztivál, ehhez méltóan világsztárokkal is bővelkedni fogunk idén. Többek között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Philippe Herreweghe és a Collegium Vocale Gent, Lawrence Brownlee, Lukács Miklós és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Győri Balett és Lajkó Félix – ők nyitják meg a fesztivált a Giselle-bemutatóval.

Május 29. – június 1. Bondoró Fesztivál

A Bondoró-hegyről elnevezett fesztivál tavaly debütált Kapolcson. A Bondoró fesztiválon óriásbábok, gólyalábasok, artisták, bábjátékok, marionettek, koncertek és kiállítások várják az érdeklődőket. De elvegyülhetünk a vásári forgatagban is, na és természetesen a gasztronómiai élmények sem maradnak ki a sorból.

Május 31. Harry Styles koncert

A Papp László Sportarénában az egykori One Direction banda énekese lép fel, aki két szólólemezzel is kijött az elmúlt években. A fiatal brit énekes először jön Magyarországra a Love On Tour elnevezésű turnéja során.

Június 12 – augusztus 30. Budapesti Nyári Fesztivál

A két helyszínen – a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, valamint a Városmajori Szabadtéri Színpadon – kerül megrendezésre a Budapesti Nyári Fesztivál. Olyan fellépőket láthatunk majd, mint Angela Gheorghiu, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Rost Andrea, a Monte-Carlo Balett és Lucas & Arthur Jussen, akik a Nemzeti Filharmonikusokkal adott koncertjükkel nyitják meg a fesztivált.

Július 16. Kiss koncert

A Papp László Sportarénába érkezik a legendás Kiss-show júliusban, ráadásul nem akármilyen koncerttel: ezzel a turnéval búcsúzik rajongóitól az ikonikus rockbanda. A négy sztár, The Demon, Starchild, Space Ace és Catman biztosan lehengerlő show-val készül a búcsú-turnéra, ahol az elmúlt 45 évük legjobb dalait hallhatjuk majd.

Kiss együttes / Kép forrása: Wikipédia

Szeptember 11-19. CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

Ősszel ismét visszatér az ország legkedveltebb filmfesztiválja. A Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon a filmszakma és a nézők az elmúlt egy év legjelentősebb, legértékesebb filmjeivel találkozhatnak, melyek közül a versenyprogram és a Kitekintő szekció a legnagyobb művészek filmjeit gyűjti egybe. Az itt  bemutatásra kerülő alkotások mindegyike hazai premier lesz.

Kiemelt kép forrása: Pixabay

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre