Megtalálták a térképről eltűnt terroristák új kiképzőtáborait

Olyan helyeken építettek ki bázisokat az indonéz iszlamista terroristák, ami eddig szinte rajta sem volt a terrorelhárítók radarján. Hiába fogták el több mint fél éve a vezérüket, a csoport még mindig terjeszkedik.

Az indonéz hatóságok nyolc, feltehetően az Iszlám Államhoz köthető fegyverest tartóztatattak le Pápua tartományban. Az eset rávilágít arra, hogy a szélsőségesek olyan új búvóhelyeket és bázisokat találtak maguknak katonai kiképzéseik működéséhez, amelyek az eddigi szumátrai és jávai főhadiszállásaikhoz képest jelentős távolságra vannak.

Pápua és az indonéz főváros, Jakarta 2300 mérföldre húzódik egymástól, így a terroristák számára a tartomány ideális körzetnek tűnhetett háttérmunkálataik folytatásához, mivel a Densus 88 (vagy 88-as különítmény), a rendőrség terrorelhárító különleges erőinek figyelme egyéb helyekre koncentrálódott eddig.

A Densus 88 egyik belső embere a BenarNewsnak adott nyilatkozatában elmondta, a pápuai potenciális búvó- és kiképzőhelyek kigondolása és megvalósítása a Jamaah Ansharut Daulah-hoz köthetőek. A JAD egy Iszlám Állam-párti csoport, amely az indonéz hatóságok beszámolói szerint

2016 óta a legtöbb helyi terrortámadásért, köztük a templomrobbantásokért is felelőssé tehető.

A JAD terrorcsoport fejét, bizonyos Solihint, márciusban letartóztatták. A legutóbbi jelentések alapján a többségében keresztények által lakott Pápua tartományban a csoport még mindig aktív és terjeszkedik.

Forrás: International Christian Concern

Kiemelt képünk forrása az imgur.

Iratkozzon fel hírlevelünkre