Fel, nagy idegeskedésre, megszületett!

Úhh, @$$#, megint elszaladt ez az Advent. Néhány óra, és már a fa körül állunk – de vajon felkészültünk-e? Odafigyeltünk-e az Igazán Fontos dolgokra?

Rohanás ide vagy oda: szakítsunk néhány percet a nap során lelkiismeretünk vizsgálatára, hogy méltóképpen ünnepeljünk!

Ebben segíthet minket az alábbi kis exkluzív lelkitükör.

*

1. Megrepedt-e a bejglim? Ha igen, hány milliméteren? Kellően hosszú ideig hiperventilláltam-e a bűnös ügyetlenségem miatt, megalapozva a nap hangulatát?

2. Eléggé túlvállaltam-e magam ahhoz az ünnepi menüt illetően, hogy a leghisztérikusabb énemet csillogtassam meg a mai napon? Ha nem, mit kellene még tennem ez ügyben?

3. A legnagyobb rohanásban is rendszeresen ellenőrzöm-e az interneten, melyik ismerősöm hogyan éli épp a tökéletesre retusált életét, miközben én kócos vagyok és sehol sem tartok? Elviselhetetlen már az ebből adódó frusztrációm, vagy még kell rajta dolgoznom?

4. Megtaláltam-e az összes porszemet, amely a gyerekek lelkes takarítása után az előszobában maradt? Nem felejtettem-e el mindegyik miatt egyenként, gondosan megdorgálni őket?

5. Kellően látványosan merültem-e bele a Shadowgun Legendsbe, miközben anyám az orrával próbálta bekapcsolni a tűzhelyet, mert a négy végtagja más-más műveletekkel volt elfoglalva? Bár már halálosan untam, folytattam-e önfeláldozóan a videójátékot, nehogy folt essék a gondosan kimunkált lustakölyök-imidzsemen?

6. Kellő hangerővel hoztam-e kamasz fiam tudomására, hogy lehet, hogy más napokon elviselem, ha a szennyesét a szobája közepén tárolja, de MA biztosan nem? Sikerült-e olyan reakciót kiprovokálnom tőle, ami miatt szilveszterig már nem állunk szóba egymással?

7. Varázsigeként végigmormoltam-e minden lehetséges obszcén szót a karácsonyfa talpba történő befaragása közben, vagy esetleg kimaradt valamelyik?

8. Egyenesen áll-e a fa? Ha nem, hány szögperc az eltérés a tökéleteshez képest? Érdemben sikerült-e emiatt érzékeltetnem a férjemmel, hogy egy semmirekellő trotty?

9. Törekedtem-e a hagyományoknak megfelelően idén is úgy szervezni és ütemezni a rokonlátogatásokat, hogy mindenki egyformán legyen durcás miattuk?

10. Van-e bármi más dolog, amin felidegesíthettem volna magam és/vagy a családom, de elmulasztottam megtenni? Hányszor? Pótoltam-e a mulasztást az első adandó alkalommal?

Puszil mindenkit Ádám és Éva napján:
A kígyó

 

Francesca Rivafinoli

 

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre