Hát ti kik vagytok?

Metróban fröccsen a szemünkbe, nagy hirtelen visz be alattomos mélyütést a nézőjének – bámészkodásunk közepette végez rajtunk könnyed, morális lobotómiát az alábbi plakátreklám:

A csatorna új évadot hirdető plakátja – Forrás: Comedy Central

Szó se róla, kellőképpen felzabosítja a plakátŐKet (azaz MInket, valamint TIteket), hogy aztán a plakátTE markába röhöghessen, hogy már megint jól felültünk TInektek.

Az ilyen típusú marketing üzembiztosan kipróbált módon úgy működik, hogy kiVÁLASZT plakátBENNETEKet, s leVÁLASZT plakátŐRÓLUK, és minden RÓLAtok való említéssel csak még jobban ráerősít, gúny tárgyává tesz minden ŐKet, hogy megdicsőíttessék általa minden TE. Ez a kétfarkú faviccek régóta bejáratott humorának a lényege! Több ezer éves már ez a rutin, csak a csecsemőknek újak ezek a viccek. A plakátŐK meg vesztünkre még mindig csak polgárok, s megint jól meg vannak pukkasztva…

ŐK újra a stupidok, TE vagy az okos, ŐK a sárhülyék, röhögd ki őket, TE vagy a jól edukált és felvilágosult, simogasd is meg magad érte! (Búgó Hang: Érzed ugye, ahogy meg vagy simogatva?)

A felvilágosodott MODERN CSALÁD közben már évadok óta töretlenül végzi – hát már miért ne végezhetné!? – a maga misszióját; a plakát szerint itt is volt hát az ideje egy új évadnak, látod, Arthur, eljő egy újabb évad a pokolban.

Beismerve és jól tudva, hogy minden egyes említéssel közelebb kerül a hirdetmény a céljához, ezért a plakátŐK Utassy József halhatatlan négysorosával – csak a miheztartás végett – ennyit kérdeznek plakátTItőletek: Hát ti kik vagytok?

A költő által adott válasz e kérdésre:

Mi vagyunk a k***k.
Se szerelem, se flört!
Palink mellén pénzért
pöndörgetjük a szőrt.

Jó szórakozást és remek üzletmenetet kívánnak:

 

ŐK
(Ja, és a pénztártól való távozás után mihamarabbi kijózanodó megrendülést kívánunk!)

Iratkozzon fel hírlevelünkre