Betiltotta a keresztállítást Soproni Tamás, Terézváros polgármestere

A fővárosban kerületeket megkaparintó ellenzéki képviselők még a látszatát is igyekeznek elkerülni annak, hogy a nemzeti értékek és a magyar társadalom szempontjából megfelelő döntéseket kívánnának hozni. Mi sem példázza ezt jobban, minthogy Soproni Tamás, a Momentum színeit viselő polgármester megtagadta a Mi Hazánk Mozgalomtól az adventi keresztállításához igényelt közterület-használati engedélyt. De mit is vártunk attól az embertől, aki egy október 23-i megemlékezésre piros tornacipőben és gyűrött hacukában érkezik?

A terézváros.blogstar.hu oldalon megjelent írás számol be arról, hogy Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere arra hivatkozva tagadta meg a Mi Hazánk Mozgalom adventi keresztállításához igényelt közterület-használati engedélyt, hogy

a Nyugati tér „foglaltsága és megnövekedett használata miatt” ott már nem fér el egy apostoli kettős kereszt.

Novák Előd, a Mozgalom alelnöke a döntésre válaszul erősen nekiment a polgármesternek, mondván, 

„a déli harangszót még nem, a keresztállítást már gyakorlatilag betiltotta Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás” .

Novák Előd sajtótájékoztató keretében olvasta fel Soproni levelét, majd világossá tette, ahányszor Soproni elviteti és elbontatja a keresztet, ők annyiszor viszik azt vissza. A Mi Hazánk képviselője Facebook posztjában azt írja, „a keresztállítási missziót folytatjuk szerte az országban, hogy a bevásárlási láz miatti rohanásban felhívjuk a figyelmet az ünnep valódi értelmére a kereszténység legfőbb jelképével”.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese a terézvárosi polgármester ATV – Egyenes Beszéd című műsorban történt beszélgetésére hivatkozva közölte, Soproni Tamás a műsorban bevallotta, hogy hazudott: „nem azért tiltotta be a Mi Hazánk a Nyugati téri keresztjét, mert nincs neki hely, hanem mert nem tetszik neki az egyébként törvényesen működő pártunk”. 

Hogy mire következtethetünk a történtekből? A szivárványpárt képviselője a szolidaritás és egyenlőség gyakran hangoztatott elveit megtagadva, a jogállami normákra fittyet hányva tiltja be kénye-kedve szerint a neki nem tetsző dolgokat. Soproni Tamás keresztényellenes akciója világossá teszi számunkra, mit várhatunk ellenzéki kerületeink és a főváros új vezetésétől, így van egy olyan érzésünk, a keresztállítást megtagadó akció még csak a kezdet volt. 

Soproni Tamás levele a Mi Hazánkhoz:

Novák Előd: „Levelet írtam a Momentumnak és a Jobbiknak a keresztállításunkat betiltó terézvárosi polgármesterük ügyében, hogy csak kiskirálykodásról van szó, vagy pártjaik általános álláspontja is az, hogy a Nyugati téren nem állhat kereszt. A momentumos polgármester cinikus indokolása szerint a tér »megjelölt időszakban való foglaltsága és megnövekedett használata miatt önkormányzatunk a közterület használatához nem járul hozzá«, pedig korábban hivatalnokai még azt jelezték, semmi akadálya, hiszen pl. árusok sem lesznek ott… A Mi Hazánk azonban nem hátrált meg, az önkényes döntés ellenére felállítottuk a kettőskeresztet, ökumenikus keretek közt: katolikus pap szentelte fel, református lelkipásztor áldotta meg. A keresztállítási missziót folytatjuk szerte az országban, hogy a bevásárlási láz miatti rohanásban felhívjuk a figyelmet az ünnep valódi értelmére a kereszténység legfőbb jelképével. A Jobbiktól azt is kérdeztem: ezután is szövetségesük marad a Momentum? Továbbra is támogatják Soproni Tamást?”
/forrás: Mi Hazánk Mozgalom Facebook oldala/

Soproni Tamás ATV-s szereplése: 

Dúró Dóra, elnökhelyettesünk szerint Soproni Tamás terézvárosi polgármester bevallotta, hogy hazudott: nem azért tiltotta be a Mi Hazánk a Nyugati téri keresztjét, mert nincs neki hely, hanem mert nem tetszik neki az egyébként törvényesen működő pártunk. Szerinte tehát nem kell a jogállami normáknak érvényesülni: ha neki valami nem tetszik, nácizik egy kicsit, és kénye-kedve szerint betilt bármit, akár egy keresztállítást is. Most megmutatta a Momentum is, hogy miközben diktatúrával vádolják a Fideszt, ők is ugyanazt csinálják. Ezért vallja a Mi Hazánk: se Gyurcsány, se Orbán!

Közzétette: Mi Hazánk Mozgalom – 2019. december 17., kedd

Kiemelt kép forrása: unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre!