Salvini: Olaszország drámai eseményeket él át  

A kormány és ellenzéki pártok közös "országmentő" bizottságának felállítását javasolta Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője az újabb olaszországi pénzintézet, a Popolare di Bari bank csődbejelentése után. Matteo Salvini szerint Olaszország drámai eseményeket" él át, az elsüllyedés szélén áll, ezért egy nemzeti mentőbizottság minél előbbi felállítására van szükség.

A Liga és a jobboldali koalíció vezetője arra kérte Giuseppe Conte miniszterelnököt és a pártokat, hagyjanak fel egymás támadásával. Álljatok meg, álljunk meg és üljünk közös asztalhoz, mérlegeljük, milyen veszélyeket került szembe Olaszország. Közösen hozzuk meg a legsürgősebb intézkedéseket, és mentsük meg az országot! – hangsúlyozta a Liga elnöke.

Matteo Salvini álláspontja szerint a Popolare di Bari csődje miatt egész Puglia tartományt robbanás fenyegeti, és vele együtt egész Olaszországot. Emlékeztetett, hogy ugyanebben az olaszországi térségben található az egyik legnagyobb európai acélgyár, amelyet a felszámolás vagy több ezer dolgozó elbocsátása fenyeget már hetek óta.

Salvini öt pontos országmentő programot vázolt, amelyben a gazdasági fejlődés, a pénzintézetek erősítése az olaszok megtakarításainak védelmével, az infrastruktúra, közigazgatás, egészségügy reformja szerepel. A célok teljesítése után pedig választásokat írnának ki Salvini elképzelése szerint.

Forrás: MTI – Fotó: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre