Folytatódik a tisztogatás a fővárosban, Karácsony kirúgja a Főkert vezérigazgatóját

Üres kampányígéretnek bizonyult, hogy hivatalba lépése után nem rendez politikai alapú tisztogatást Karácsony Gergely, a főpolgármester ugyanis sorra rúgja ki a fővárosi önkormányzat cégeinek vezetőit.

Most a Főkertet tíz éve vezető, kiváló szakember hírében álló Szabó József van soron.

A szószegésen túl, különösen tisztességtelen a dolog mikéntje, ugyanis annak ellenére, hogy január elsejei kezdéssel már kiírták az utódlásra vonatkozó pályázatot, sajtóinformációk szerint Szabó Józseffel elfelejtették közölni, hogy néhány héten belül megválnak tőle.

A vezérigazgatói poszt betöltésére kiírt pályázatot, miután felfedezte, véleményével együtt Megyeri Szabolcs kertészmérnök osztotta meg közösségi oldalán.

Bejegyzésében azt írja: 30 évvel a rendszerváltozás után egy eldugott felhívásból ma megtudhattuk – ahogy az 5 nappal korábban előkészített aljas lejárató cikkből következtetni lehetett: https://mfor.hu/cikkek/makro/fokert.html – hogy a Főkertet aljas politikai támadás fogja érni. A 30 évből közel egy évtizedet Szabó József vezette a Kertész szakma budapesti bástyáját. Az álzöld új budapesti vezetés elfelejtette vele közölni, hogy eztán nem kérnek a szakmai vezetésből. Alább az új vezérigazgató felé támasztott követelményeket ismerhetjük meg. Volna pár gondolatom:

– név szerint kik azok a bizottsági tagok akik kiírták ezt a pályázatot?
– biztos véletlen, de elfelejtették megkérdezni a komplett Kertész, tájépítész, faápoló szakmát
– transzparencia, (szakmai) előválasztás? Ne vicceljünk! Legalább 4 munkanapja van, az amúgy nyilvánvalóan kijelölt politikai érdekeket kiszolgáló új vezetőnek, hogy az előre megírt és rá kiírt pályázatot beadja
– az elvárható minimum egy hónap helyett 5 napot adnak a budapesti közvéleménynek, és a pályázóknak. Ráadásul a közelgő ünnepek miatt talán csendben le lehet vezényelni a váltást
– az új vezetőnek nem kell kertésznek lennie…elég ha közgazdasági, jogi vagy műszaki végzettsége van.

Budapest új kamuzöld vezetésének tehát az első konkrét tette, a Főkert szakmai lefejezése, meghatározhatatlan politikai érdekkörök kezébe juttatása.

Szavait megerősítendő. Megyeri Szabolcs a szóban forgó pályázati kiírást is közzétette.

 

Budapest főpolgármestere

pályázatot hirdet a

Fővárosi Kertészeti Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság

(cégjegyzékszáma: 01-10-042452, székhelye: 1073 Budapest, Dob u. 90.)

vezérigazgatói

munkakör betöltésére

A Társaság a Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló BVH Budapesti Városüzemeltetési Holding Zártkörűen Működő Részvénytársaság 100%-os tulajdona. A Társaság feladata különösen parkfenntartási szolgáltatás nyújtása, ezen belül Budapest területén évente mintegy 5.900.000 m2 kiemelt zöldterület fejlesztése és fenntartása.

Pályázati feltételek:

  • közgazdasági, jogi vagy műszaki területen szerzett, mesterfokozatnak megfelelő felsőoktatási végzettség
  • legalább öt év vezetői tapasztalat a Társaság főtevékenysége szerinti területen
  • előnyt jelent az angol nyelv minél magasabb szintű ismerete.

 A munkakörhöz kapcsolódó főbb feladatok:

A Társaság vezérigazgatója a Társaság vezető tisztségviselője, aki – az alapító Budapest Főváros Önkormányzata és a BVH Budapesti Városüzemeltetési Holding Zártkörűen Működő Részvénytársaság igazgatóságának hatáskörébe tartozó döntések keretei között – a Társaság operatív irányítását látja el.

A vezérigazgatói megbízás vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel jár.

A pályázat részeként benyújtandó iratok:

  • részletes szakmai önéletrajz (amely alkalmas a szakmai tapasztalat alátámasztására)
  • motivációs levél
  • a Társaság javasolt stratégiájának tömör összefoglalása
  • a vezérigazgatói munka értékelésére alkalmas mérőszámokra vonatkozó javaslat és az azokkal összefüggő vállalások
  • felsőfokú végzettséget igazoló okiratok egyszerű másolata (külföldi felsőoktatási intézmény által kiállított okirat esetében fordítás csatolása nem szükséges, ha az okirat német, angol vagy francia nyelvű)
  • idegennyelv ismeretet igazoló okirat/ok egyszerű másolata

 Munkabér és juttatások:  az 1809/2010. (10.27) Főv. Kgy. határozattal elfogadott hatályos bérpolitikai irányelvek szerint

A megbízás időtartama: határozatlan időre szól

 A munkakör legkorábbi betöltésének várható időpontja:    2020. január 1.

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. december 20-án 16 óra 30 perc

A pályázat benyújtásának helye: A pályázatot „FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatói pályázat” megjelöléssel a Főpolgármesteri Hivatal Humán Erőforrás Menedzsment Főosztályán (1052 Budapest, Városház u. 9-11., 3. em. 311. iroda) kell benyújtani személyesen egy eredeti példányban, zárt borítékban.

 A pályázat elbírálásának rendje, módja és határideje: A beérkezett érvényes pályázatok értékelését követően a munkáltatói jogkör gyakorlója, a főpolgármester dönt, legkésőbb 2019. december 31. napjáig, de fenntartja a jogot az eredménytelenné nyilvánításra.

 Abban az esetben, ha a pályázat alapján a főpolgármester a Társaság jelenlegi vezérigazgatója megbízatásának fenntartásáról dönt, értelemszerűen kinevezésre vonatkozó döntést nem hoz. A pályázat megjelenik: Budapest portálon budapest.hu

Adatkezelésre vonatkozó tájékoztató a „http://einfoszab.budapest.hu/list/adatkezelesi-tajekoztatok” linken található.

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre