Hamarosan belebújhatunk Jézus bőrébe!

Megdöbbentő trailer látott napvilágot. A videóból megtudhatjuk, hogy egy új számítógépes játék készül „I am Jesus Christ” (Jézus Krisztus vagyok) néven. A játékról egyelőre nem sokat tudni, annyi biztos, hogy egyfajta „Jézusszimulátorral” van dolgunk, így a játék során lehetőség van arra, hogy az Újszövetség legjelentősebb mérföldköveit megismerhessük, ráadásul úgy, hogy Jézus bőrébe bújva tehetünk csodás tetteket.

Krisztus megkeresztelésétől a feltámadásáig tart a játék, miközben a játékos megtapasztalhatja – többek között – a betegek meggyógyítását, a csodálatos halszaporítását és a vízen járást.  A játék pontos menete jelenleg még nem ismert.

A számítógépes játékok szinte sohasem  dolgoznak fel bibliai eredetű témákat, de nem csak ettől egyedülálló az I am Jesus Christ; belsőnézetű, szimulátorszerű megvalósítása is páratlan.

A 2020-ban megjelenő játék talán a 2001-ben kiadott Black & White című játékhoz hasonlítható, ahol a játékos saját morális előítélete alapján, Teremtőt játszva cselekedhetett jól, illetve rosszul, építhetett vagy éppen pusztíthatott.  

Címlap: (Fotó: Geek.com)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre