Al-Shabaab terroristák gyilkolták le egy busz nem muszlim utasait Kenyában

Legyilkolták egy busz nem muszlim utasait pénteken a szomáliai al-Shabaab iszlamista terrorszervezet fegyveresei Kenya északi részén. A szélsőségesek nyolc embert öltek meg.

Az AP amerikai hírügynökség, amely betekintést nyert a történtekről készült rendőrségi jelentésbe, közölte, hogy ismeretlen számú szélsőséges tartóztatta fel a buszt a szomáliai határhoz közel, majd kiválogatták az áldozataikat.

Egy előzetes jelentés szerint a meggyilkoltak többsége rendőr volt. A rendvédelmi szervek tagjai visszatérőben voltak Elwak és Mandera településeken lévő szolgálati helyükre.

Az al-Shabaab elismerte, hogy a mészárlást tagjai követték el. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló csoport kiemelt célpontjai a kenyai biztonsági erők, mert a kenyai hadsereg 2011-ben beavatkozott a szomáliai konfliktusba, és aktívan részt vett az iszlamisták kiszorításában az ország jelentős területeiről.

A szélsőségesek egyik legsúlyosabb merényletüket Kenyában 2014-ben követték el, amikor eltérítettek egy buszt Mandera megyében, és lemészárolták a nem muszlim vallású utasokat, 28 embert.
Kenya lakosságának több mint 80 százaléka keresztény.

MTI

kiemelt kép: Pixabay