Tudja, melyik sport a legnépszerűbb a világon?

Látványos és informatív térkép jelent meg a Redditen arról, hogy mely országban, melyik a legnépszerűbb sport. Először jöjjön az ábra, aztán elemezzünk együtt!

Forrás: reddit.com

Értő sportfelhasználó meg sem lepődik azon, hogy Európa – köztük hazánk –, Dél-Amerika és Afrika nagy része bezöldült, ami ebben az esetben nem a Ferencvárosnak köszönhető, hanem annak, hogy

a világ nagy részén az emberek szívének középpontjában a futball áll.

A térképet látva választ kapunk arra, hogy miért tartozik a Föld legnagyobb, legnézettebb sporteseményei közé a labdarúgó világ- és Európa-bajnokság és miért fizetnek ki csapatok eurómilliókat egy-egy focistáért. Abban a sportban ugyanis, amelyet ennyien, ennyire szeretnek, rengeteg pénz is van.

Van azonban több érdekesség is a térképen. A zöld Európa „testén” is megfigyelhető például néhány piciny folt, amely jelzi, hogy Ausztriában és – meglepő módon a lankáiról nem túl híres – Észtországban a síelés a legkedveltebb sportág, Lettországban és Litvániában pedig a kosárlabda – látva e válogatottak teljesítményét ezen nem is csodálkozunk. Mint ahogyan azon sem, hogy Finnországban a jégkorong népszerűbb, mint a futball.

Európán kívül is felfedezhetünk néhány érdekességet. Ki gondolta volna például, hogy a tatárként fél Európát meghódító mongoloknál a birkózás tarol, míg az apró Bhutánban egyedüliként a világon az íjászat a legnépszerűbb sportág. Kambodzsa pedig valószínűleg sosem volt a világ legbiztonságosabb helye – ennek is lehet kösznhető, hogy a kickbox vezeti a népszerűségi listát. Látva az olimpián elért sikereiket, talán nem lepődünk meg annyira, hogy Kínában az asztalitenisz viszi a prímet, Új-Zélandon pedig a rögbi hódít a legjobban.

Forrás: Reddit

Iratkozzon fel hírlevelünkre