We The Kingdom: Tökéletes teremtményeim vagytok

Egyszerűen fergeteges pontosság, dinamizmus és igényes zenei szövet. Így jellemezhető a nagy nevek palástja mögül kibújt producerekből és szerzőkből – Ed Cash (Chris Tomlin, NeedToBreathe, Bethel Music, Crowder), Scott Cash, Franni Rae Cash, Martin Cash and Andrew Bergthold – összeállt multigenerációs és felettébb családias zenekar. A We The Kingdom idén megjelent EP-jével debütált a nagyközönség előtt. Élvezzük közösen a ‘Dancing on the waves’ című számukat, amely Isten bátorító szeretetének szívünket simogató himnusza.

A csapat dalai a dicsőítés, a sebezhetőség és a különböző zenei stílusok, illetve a dalokban megosztott lelki nehézségek egységbe gyúrt hangjai. A számok sorában különlegességnek számít a ‘Dancing on the waves’, mert annak szövege Isten szemszögéből fogalmazza meg, hogy ő hogyan vágyik az ember barátsága után. Egy megerősítés, hogy az embert alkotó Isten soha nem fogja elhagyni a teremtményét: lehajol hozzá, az ajtóban áll, és csak arra vár, hogy beléphessen.

A dal, ha áttételesen is, de Istent magasztalja, mert hittel énekli meg, milyen az Isten valójában. Ez a fajta megfogalmazás és irányultság nem túl gyakori a dicsőítő énekek sorában.

A dal születéséről és mögöttes tartalmáról a zenekar tagjai így beszéltek a Worship Together magazin keresztény könnyűzenét és zenészeket bemutató műsorában: – A „Young Life Camp” rendezvényén voltunk Georgiában, ott írtuk ezt a dalt. A dallal együtt született ez az együttes is. Arra gondoltunk, írhatnánk egy dalt, és végül arra jutottunk, hogy az egy olyan ének legyen, amelyben Isten szól hozzánk. Miközben komponáltuk, mind éreztük a Szentlélek jelenlétét.

A We The Kingdom (WTK) tagjai elmesélték, hogy a dal arról a szeretetről szól, hogy Isten remekműveinek lettünk teremtve. – Isten valahogy úgy néz ránk – meséli a zenekar –, mint amikor az ember ránéz a lányára, kezébe veszi az arcát, és azt mondja neki, hogy nagyon szeretlek, el se hiszed, mennyire. Akkor is, ha a tükörbe nézve nem tudjuk sokszor kimondani, hogy Isten remekművei vagyunk.

Nehezen hisszük el ezt az igazságot. Amikor énekeljük a dalt a gyülekezetekben – mindegy, melyik generációhoz is tartozik a közönség – látjuk az arcukon, ahogy ráébrednek, hogy így látja őket Isten. Azt mondja nekik, hogy ti vagytok a tökéletes teremtményeim, és nagyon szeretlek titeket. És szerintem mindegy, hogy egy embernek játszunk, vagy egy tömegnek, a lényeg, hogy az ember, aki hallgat ráeszméljen: „Isten ennyire szeret” – vallja a zenekar.

A WTK dala segítség abban, hogy – bármely generációhoz is tartozik valaki – megtalálja a saját identitását. Önazonosságunk ismerete azonban csak Isten szemével lehet tökéletes.

Advent elején különlegesen is alkalmas ez az ének, hogy megláthassuk, Isten mennyire szeret, bármennyire messzire is kerültünk tőle. Mindig van újrakezdési lehetőségünk. A mindenható Istennek semmi nem lehetetlen. És ő kézen fog, a vízen jár velünk, ahol a hullámokon táncolunk az ő jelenlétében. Táncra fel!

A We The Kingdom szíve vágya, hogy olyan zenét hozzon létre, amely őszintén elmondja, hogy Isten hogyan közeledik hozzánk összetörtségünk ellenére. A megváltás történetébe von be minket is. A tanúságtevő és dicsőítő énekek gyógyírként szolgálnak. A zenekar tagjai lelki utazásukat szeretnék megosztani abban a reményben, hogy Isten ezt felhasználja mások gyógyításának katalizátoraként. Hogy a lelkükben foglyok újra szabadok legyenek, a kapcsolatokat helyreálljanak, és az embereket eljuthassanak Jézus Krisztus megváltó keresztjéig.

– Azért imádkozunk, hogy Isten minden egyes általunk megírt dal történetén keresztül az ő ígéreteinek szálaiból egy gyönyörű szövetet szőjön egybe, amely Jézus nagy szeretetét mutathatja meg a világnak – vallja a WTK családi csapata.

Forrás: worshiptogether.com; Fotó: We The Kingdom (Facebook)


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb