Saját anyja akar kislányt csináltatni a fiából

Október 24-én zajlott az a tárgyalás Dallasban, Texas államban, mely Jeffrey Younger azon kérelméről szólt, hogy fiát nála helyezzék felügyelet alá, és ezáltal a hétéves Jamest ne tegyék ki a kemikális anyagokkal való transzneműsítésnek, melyet a fiú anyja indítványozott. Az édesapa ügyét többen felkarolták, és még petíciót is indítottak „Save James!” címmel.

Jeffrey Younger és Dr. Anne Georgulas egy ikerpárnak szülei (James és Jude), nemrégiben váltak el, melyet követően az anyuka szerette volna felügyelete alá venni Jamest, hogy gyógyszerek segítségével megfékezhesse a fiú férfi hormonjainak működését, és ezzel Luna-vá, azaz kislánnyá formáltathassa. 

A bíróság döntése értelmében a két szülő közös felügyelettel rendelkezik a gyermek orvosi ellátását illetően, illetve egyik fél sem beszélhet az ügy további alakulásáról a sajtónak.

A tárgyalás alatt Dr. Georgulas nem tartotta magát a gyermekek édesanyjának, hiszen in-vitro termékenyítették meg, azaz érvelése szerint ő csak egy „hordozója” volt a magzatoknak. Az apuka rendelkezik olyan felvételekkel, amelyek bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy az anyuka Jamest már az óvodába íratáskor Luna-ként, azaz kislányként kívánta bejegyeztetni. Előfordult, hogy a McDolnald’s hálózat egyik éttermében Happy Meal menüt rendelve csak a lányoknak járó játékokból választhatott a kisfiú – olvashatjuk a lifeitenews.com oldalon. 

A tárgyalás eredményeként a bíró lezáratta azt a petíciós aláírásokat gyűjtő oldalt is, mely az apát támogatta fia védelmében. Felhívást 65 000-en írták alá. A szövegnek része volt az a kérvény is, amely követelte, hogy minősítsék jogszerűtlenné 18 év alatti fiatalok a gyermekek fejlődésének, identitásának bárminemű befolyásolást lehetővé tévő orvosi beavatkozást.

A tárgyalás végül azzal zárult, hogy a szülők az egyedüli felügyelet helyett osztott felügyeleti joggal rendelkezhetnek, mivel az apukát sem tekinti az esküdtszék egyedül alkalmasnak a teljes felügyeletre. 

A bírói határozat ellenére nem jelenthető ki, hogy James teljesen biztonságban van, az anyukája továbbra is kislány ruhákat ad neki, és erőlteti, hogy leánynevet használjon – írja Madaline Jacob, a lifeistenews.com újságírója. Úgy véli, a bíróság időhúzó taktikája helytelen döntés.

 

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre