Öngyilkos merénylő robbantott Indonéziában

November 13-án a medani rendőr-főkapitányság előtt robbantás történt. A jelek arra utalnak, hogy öngyilkos merénylő állhat az eset hátterében.

A robbanásban hatan megsérültek, halálos áldozat nem volt – írja az International Christian Concern. A merénylő motivációja egyelőre nem tisztázott, bár a támadást sokan a helyi önjelölt militáns bandák egyik akciójaként könyvelik el, amelyek kifejezetten gyakran célozzák a rendőrségi egységeket.

A Jamaah Anshurat Daulah (JAD) iszlamista csoportot több szál fűzi az Iszlám Államhoz. Négy hozzájuk tartozó fegyverest tartóztattak le, akiknek közük lehetett a mostani robbantás megszervezéséhez.

Szumátra és Jáva szigetén mindezzel együtt, eddig összesen tíz embert vettek őrizetbe a hatóságok, a bevezetett terrorelhárító-intézkedések keretein belül.

A merénylő felesége azt nyilatkozta, hogy a családjuk a közösségi média felületein látottak miatt fordult radikális irányba. Elmondása szerint arra biztatták a férjét, hogy ő legyen a bomba Medanban.

A rendőr-főkapitányságot abból a szempontból is mélyen érintette az ügy, hogy a robbantás ékes bizonyítékául szolgál annak a potenciális veszélyforrásnak, amit az Indonéziába hazaköltöző Iszlám Állam-tagok jelentenek.

 

Fotó: International Christian Concern

Iratkozzon fel hírlevelünkre