Momentum = SZDSZ

Új SZDSZ-nek nevezte a Fidesz-frakció szóvivője a Momentumot, amely szerinte nyíltan nemzetellenes politikát folytat. Halász János budapesti sajtótájékoztatóján közölte: rövid idő alatt megmutatta igazi arcát a Momentum, és az nagyon ismerősnek bizonyult.

A Fidesz frakció szóvivőjének álláspontja szerint szégyen és gyalázat, amit a Momentum a magyar nemzet ellen művel, hiszen Erdélyben nem a magyar, hanem a román pártoknak, Felvidéken pedig szintén nem a magyar, hanem a szlovák pártoknak kampányolt. A Momentum Brüsszelben is a magyar érdekeket támadja, az Európai Parlamentben a legvadabb bevándorláspárti szélsőliberálisok közé tartozik – tette hozzá.

Még a NATO-nak és az Amerikai Kongresszusnak is leveleket írogatnak Magyarország ellen. Az sem titok, hogy Soros pénze van mögöttük, és a vezetésük is tele van a Soros-hálózatban kinevelt emberekkel – hangsúlyozta a politikus.

Kérdésre válaszolva Halász János elmondta: a Fidesz támogatja a köztársasági elnök illetményének emelésére vonatkozó javaslatot, mert az államfő a legfőbb közjogi méltóság, ezért helyes, hogy az Országgyűlés elnökének illetményéhez kapcsolják a fizetését. De az intézkedést az is indokolttá teszi, hogy több olyan országgyűlési képviselő is van, akinek magasabb a fizetése, mint a köztársasági elnöké – fűzte hozzá. Megjegyezte: az államfő fizetése tíz éve nem emelkedett.  

A szóvivőt arról is kérdezték, hogy sajtóhírek szerint Mészáros Lőrinchez köthető cégek nyerték el az atlétikai sportcentrummal kapcsolatos területrendezési munkákat, holott még nem is biztos, hogy megépül a létesítmény.

Halász János kifejtette: Budapest jelentkezett egy esemény megrendezésére, így vannak folyamatok, amelyek már elindultak. Hozzátette: éppen azért sürgetik Karácsony Gergely főpolgármestert és az új városvezetést, hogy minél előbb mondjon véleményt, lesz-e atlétikai világbajnokság és kell-e a stadion.   

Halász János nem értett egyet azzal az újságírói értékeléssel, hogy az önkormányzatokról szóló törvényjavaslattal a kormány az ellenzéki vezetésű településeket büntetné. Hangsúlyozta: a javaslatot már az önkormányzati választás előtt kidolgozták. Példaként hozta az építési hatósági ügyeket, amelyekkel kapcsolatban először 2015-ben léptek, most pedig a tapasztalatok alapján várható változtatás.

A javaslat közösségi közlekedésre vonatkozó részéről szólva jelezte: a kormány egyáltalán nem kíván változtatni a forrásmegosztás jelenlegi szabályain, de ha az önkormányzatok ezt kezdeményezik, akkor erről lehet gondolkodni.

Az önkormányzati törvény ma is az egyik legfontosabb ügyként rögzíti a közösségi közlekedés működtetését, most mindössze annyi változik, hogy ezt a feladatot az első helyen említik majd, ahogyan azt Karácsony Gergely is megtette a kampányában – mondta Halász János.

Forrás: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre!