Fürjes Balázs: a BL-döntő megrendezésére néhány éven belül sor kerülhet

Az új Puskás Aréna pénteki megnyitója után már csak az a kérdés, hogy melyik évben rendeznek Bajnokok Ligája (BL) döntőt Budapesten – mondta Fürjes Balázs, a budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

A kormánybiztos szerint a BL-döntő megrendezésére néhány éven belül sor kerülhet. Emlékeztetett, jövőre a stadion ad otthont az Európa-bajnokság négy meccsének.

A Puskás Aréna az avatás napján, 2019. november 15-én. – MTI/Illyés Tibor

A műsorban bemutatták a péntek este megnyíló stadion imázsfilmjét, amelyen más politikusokkal együtt Orbán Viktor miniszterelnök is feltűnik. A videóban a kamera egy labdát követ, amelyet minden szereplő – köztük Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Varga Judit igazságügyi miniszter – továbbpasszol; a miniszterelnök az irodája erkélyén állva kapja, majd lövi tovább a Puskás Arénába.

A nap, amikor Orbán Viktor átlőtte a Duna fölött a labdát

Fürjes Balázs kitért arra is, azt kérték Skardelli György építésztől, hogy az új aréna idézze fel a Népstadiont.

Széksorok a lelátón a Puskás Arénában az avatás napján, 2019. november 15-én. – MTI/Illyés Tibor

Az előző építmény bizonyos elemeit feldolgozták és beépítették az újba – tette hozzá.

Fürjes Balázs szerint ez az első olyan nemzeti aréna, amely valóban határidőre és a költséghatárokat betartva készült el.

A Puskás Aréna az avatás napján, 2019. november 15-én. – MTI/Illyés Tibor

A 65 ezres befogadóképességű arénát úgy építették meg, hogy nemcsak sportra, de

különböző kulturális programok megrendezésére is alkalmas legyen, és egy konferenciaközpontot is kialakítottak, így adottak a gazdaságos működés feltételei

– fogalmazott.

MTI