Égett a templom, összezúzták a szentek szobrait – antifa tüntetés Chilében

A maszkos randalírozók elvben a kormány ellen tiltakoztak, ám múlt szombaton új ellenséget találtak maguknak: a főváros, Santiago de Chile egyik templomát gyújtották fel.

A Chilében folyó szélsőbaloldali tüntetések immár közel húsz halottal jártak.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy az antifák a templom belsejét is feldúlták, ikonokat, szobrokat tettek tönkre, törtek össze, kéjjel, örömmel.

Kormányellenes tüntetők által felgyújtott kartonpapírokat távolít el egy nő az egyik santiagói templom bejáratánál 2019. november 1-jén. Chilében október elején kezdődtek zavargások, amelyek a santiagói metrójegyek árának emelése miatt robbantak ki. Ezt ugyan visszavonták, de a demonstrációk folytatódnak az alacsony nyugdíjak és fizetések, valamint az áram-, a gázszolgáltatás, az egyetemi oktatás és az egészségügyi ellátás magas térítési díjai miatt.
MTI/AP/Rodrigo Abd

A chilei antifa hallatott már korábban is magáról, amikor egy keresztény menetben kisgyermekeket és öregeket támadtak meg, s vertek össze.

Hogy pontosan mi történik most Chilében, azt majd megírják a szakértők, az elemzők. Csak reménykedhetünk benne, hogy nem lesz több áldozat. S a templomokat, kegyhelyeket is békén hagyják. Éppen elég égett le az utóbbi időben.

Iratkozzon fel hírlevelünkre